Η εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έγραψε ανακρίβειες

 

Η εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ ήταν, όταν μεγάλωνα, το πιο τρομακτικό πράγμα που κυκλοφορούσε. Ακροδεξιά ρητορική, χούντα, απειλές - είχε τα πάντα. Είναι λυπηρό αλλά σήμερα υπάρχει μία ακόμα πιο τρομακτική εφημερίδα (ΜΑΚΕΛΕΙΟ) που ψαρεύει τους ίδιους αναγνώστες. 

 

Τέλος πάντων, ο Στόχος είχε γράψει διάφορα περί της σύνταξης του πατέρα της Έλενας Ακρίτα, που δεν ίσχυαν. 

 

Μου είχε δώσει την είδηση σε μια συνέντευξη που είχαμε κάνει στις αρχές του χρόνου (Facebook Chat... με την Έλενα Ακρίτα).

 

Να το απόσπασμα:

 

 

 

 

Η εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έγραψε ανακρίβειες

 

Αρκετοί μήνες πέρασαν από τότε, έφτασε η μέρα της δίκης και είχαμε εξελίξεις:

 

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε σήμερα στο Facebook της:

 

Θερμά παρακαλώ τους φίλους που με στήριξαν στην εκστρατεία μίσους στο πρόσωπό μου από την ιστοσελίδα 'ΣΤΟΧΟΣ' που πρόσκειται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - να Κοινοποιήσουν και την Δημόσια Συγγνώμη τους για την οδύνη που μου προκάλεσαν τα οικτρά ψεύδη τους. Επισυνάπτω το κείμενο που ανάρτησαν την παραμονή της δικασίμου της αγωγής που είχα κάνει εναντίον τους.

ΤΙΤΛΟΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ σχετικά με την αγωγή που άσκησε εναντίον του «στόχου» η κα Έλενα Ακρίτα

Τα δημοσιεύματα του «στόχου» σχετικά με την σύνταξη που εισέπραττε η κα Έλενα Ακρίτα περιείχαν ανακρίβειες, οι οποίες οδήγησαν σε αδικαιολόγητα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, τις οποίες επιθυμούμε να ανασκευάσουμε δημοσιογραφικά και ηθικά.
Τα στοιχεία που περιέχονται στην αγωγή που η κα Ακρίτα άσκησε κατά του «στόχου» ακριβώς εξαιτίας των δημοσιεύσεών του σχετικά με το θέμα, μας υποχρεώνουν να απολογηθούμε για κάθε σχόλιό μας, το οποίο περιείχε ηθικά αξιολογούμενες κρίσεις εις βάρος της κας Ακρίτα, καθώς προκύπτει ότι η κα Ακρίτα διαχειρίστηκε το νόμιμο δικαίωμά της με απόλυτα ηθικό τρόπο.
Απολογούμεθα και θέτουμε στη διάθεση της κας Ακρίτα την συγγνώμη μας για ό,τι αρνητικό προκαλέσαμε στην ίδια και την οικογένειά της.

Υ.Γ. Περί Μάκη Βορίδη: Αφού ευχαριστήσω από καρδιάς την δικηγόρο μου Χριστίνα Παναγουλέα - για να μην ξεχνιόμαστε: το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε υπέρ του ΣΤΟΧΟΥ (συμφερόντων Χρυσης Αυγής) κι εναντίον μου είναι αυτό του Μάκη Βορίδη. Ασχολίαστο.

 

---------

 

Ο Στόχος λοιπόν δημοσίευσε τη διόρθωση στην ίδια σελίδα (λινκ) που είχε δημοσιεύσει το άρθρο για την Ακρίτα.  

 

Το άρθρο εκείνο είχε μοιραστεί τρελά, το χρησιμοποιούσε κι ο Βερύκιος εναντίον της Ακρίτα, και διάφοροι άλλοι. Πιθανότατα είχε κοινοποιηθεί περισσότερο από ό,τι θα κοινοποιηθεί ή θα ακουστεί η εξέλιξη που υπήρξε σήμερα. Κι αυτό είναι κρίμα.