Η δύναμη της φαντασίας

Η δύναμη της φαντασίας Facebook Twitter
1

Η δύναμη της φαντασίας Facebook Twitter

=====

Από τη Βικιπαίδεια, για αυτόν τον αγαπημένο μου σκιτσιγράφο:

Ο Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-Jacques Sempé, 17 Αυγούστου 1932) είναι Γάλλος σκιτσογράφος, γνωστός κυρίως για την εικονογράφηση της σειράς παιδικών βιβλίων Ο μικρός Νικόλας.

Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1932 στο Μπορντό. Μετά από μάλλον μέτριες σπουδές και διάφορες μικροδουλειές ανεβαίνει σε ηλικία 18 ετών στο Παρίσι. Υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία ψάχνει παράλληλα για δουλειά σαν σκιτσογράφος. Το 1951 πουλάει το πρώτο του σκίτσο στην εφημερίδα Sud Ouest και ακολουθούν άλλα έντυπα όπως τα Le Rire, Noir et Blanc, Ici Paris. Γνωρίζεται με τον Ρενέ Γκοσινί και συνυπογράφουν τις πολυδιαβασμένες περιπέτειες του μικρού Νικόλα.

 

Από το 1957 αρχίζει να εργάζεται για το Paris-Match και πολλά άλλα έντυπα σαν επιτυχημένος πλέον σκιτσογράφος. Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί στους New York Times και στο περιοδικό The New Yorker.

To 1961 εκδίδει το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Τίποτα δεν είναι απλό" και ακολουθούν 30 περίπου ακόμα. Εκτός από το μικρό Νικόλα είναι ο δημιουργός του Μαρσελέν Καγιού, του Ραούλ Ταμπουρέν και του Κύριου Λαμπέρ. Θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους σκιτσογράφους. Έχει ένα γιο, τον Νικολά, και μια κόρη, την Ίνγκα, σχεδιάστρια.

[+] Για τους Γαλλομαθείς αναγνώστες

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
αααχ μεγάλη αγάπη ο κύριος!Τα δύο τρία βιβλία που έχω με συλλογές με σκίτσα του πόσες και πόσες φορές τα έχω πάρει όλα στην αγκαλιά μου να τα ξεφυλλίζω!