Η αθλητική Δίκη του ΣΚΑΪ θα έπρεπε να είναι κανονική Δίκη, στα δικαστήρια

 

Δεν είχα δει ποτέ μου τόσο πολύ απ' τη Δίκη της Δευτέρας με τον Κυριάκο Θωμαϊδη - και αναρωτιέμαι γιατί να είναι απλώς μια τηλεοπτική εκπομπή και όχι πραγματική δίκη, με δικαστές και εισαγγελείς που θα εξετάζουν τα πραγματικά στοιχεία που έτσι κι αλλιώς παρουσιάζονται. 

 

Το γεγονός ότι "δικάζονται" όλοι αυτοί στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ τους απαλλάσει απ' τις ποινικές τους ευθύνες; Δεν ήταν στη φυλακή ο Αχιλλέας Μπέος; Τι στο καλό θέλει στο πάνελ ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Νικολόπουλος; Αυτές ήταν μερικές απ' τις απορίες μου καθώς, σα μαγνητισμένος, έβλεπα ένα απ' τα κομμάτια της εκπομπής, στο οποίο είχε πάρει τηλέφωνο, πολύ ενοχλημένος πρέπει να πω, ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος. 

 

Είχε δυσαρεστηθεί πολύ που η εκπομπή είχε βγάλει στον αέρα μια συνομιλία του με άλλο παράγοντα του αθλητισμού - συνομιλία στην οποία έμοιαζαν να στήνουν αγώνα υπέρ της ομάδας του Μπέου. "Αυτά είναι παλιά" έλεγε και ξανάλεγε, "αυτά είναι απ' το 2011!".

 

Και μετά, παιχνιδιάρικα, μας πείραζε με νάζι μισολέγοντας ποιος ήταν ο συνομιλητής του σε αυτή τη συνομιλία -ένας παρατηρητής, είπε στην αρχή, μετά όμως το πήρε πίσω- και κατέληξε ότι δεν έχουμε καμιά δουλειά να μάθουμε τέτοια πράγματα εμείς και να μην είμαστε αδιάκριτοι, στο κάτω κάτω. 

 

"Το με ποιον μιλούσα είναι δουλειά του εισαγγελέα, και δεν πρόκειται να απολογηθώ σε εσάς" είπε, ενώ κάθε τόσο -και ενώ δεν τον διέκοπτε ΚΑΝΕΙΣ- επαναλάμβανε, για να κερδίσει χρόνο: "Σας παρακαλώ μη με διακόπτετε. Πρέπει να με αφήσετε να ολοκληρώσω". Και μετά ξαναέλεγε: ""Το με ποιον μιλούσα είναι δουλειά του εισαγγελέα, και δεν θα απολογηθώ σε εσάς".

 

Κι εγώ αναρωτιέμαι αν θα απολογηθεί στον εισαγγελέα, ή αν αρκεί το ότι πέρασε από την εικονική Δίκη του ΣΚΑΪ. Μια τηλεοπτική Δίκη, που με τα στοιχεία που έχει συχνά, θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν γινόταν σε πραγματικό δικαστήριο - που θα επιδίκαζε πραγματικές ποινές, αντί σε μια εκπομπή που απλώς έχει τη δικαστική ισχύ που κάποτε είχε το Ερωτοδικείο...