Η αθλητική Δίκη του ΣΚΑΪ θα έπρεπε να είναι κανονική Δίκη, στα δικαστήρια

Η αθλητική Δίκη του ΣΚΑΪ θα έπρεπε να είναι κανονική Δίκη, στα δικαστήρια Facebook Twitter
11

Δεν είχα δει ποτέ μου τόσο πολύ απ' τη Δίκη της Δευτέρας με τον Κυριάκο Θωμαϊδη - και αναρωτιέμαι γιατί να είναι απλώς μια τηλεοπτική εκπομπή και όχι πραγματική δίκη, με δικαστές και εισαγγελείς που θα εξετάζουν τα πραγματικά στοιχεία που έτσι κι αλλιώς παρουσιάζονται. 

Το γεγονός ότι "δικάζονται" όλοι αυτοί στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ τους απαλλάσει απ' τις ποινικές τους ευθύνες; Δεν ήταν στη φυλακή ο Αχιλλέας Μπέος; Τι στο καλό θέλει στο πάνελ ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Νικολόπουλος; Αυτές ήταν μερικές απ' τις απορίες μου καθώς, σα μαγνητισμένος, έβλεπα ένα απ' τα κομμάτια της εκπομπής, στο οποίο είχε πάρει τηλέφωνο, πολύ ενοχλημένος πρέπει να πω, ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Αχιλλέας Μπέος. 

Είχε δυσαρεστηθεί πολύ που η εκπομπή είχε βγάλει στον αέρα μια συνομιλία του με άλλο παράγοντα του αθλητισμού - συνομιλία στην οποία έμοιαζαν να στήνουν αγώνα υπέρ της ομάδας του Μπέου. "Αυτά είναι παλιά" έλεγε και ξανάλεγε, "αυτά είναι απ' το 2011!".

Και μετά, παιχνιδιάρικα, μας πείραζε με νάζι μισολέγοντας ποιος ήταν ο συνομιλητής του σε αυτή τη συνομιλία -ένας παρατηρητής, είπε στην αρχή, μετά όμως το πήρε πίσω- και κατέληξε ότι δεν έχουμε καμιά δουλειά να μάθουμε τέτοια πράγματα εμείς και να μην είμαστε αδιάκριτοι, στο κάτω κάτω. 

"Το με ποιον μιλούσα είναι δουλειά του εισαγγελέα, και δεν πρόκειται να απολογηθώ σε εσάς" είπε, ενώ κάθε τόσο -και ενώ δεν τον διέκοπτε ΚΑΝΕΙΣ- επαναλάμβανε, για να κερδίσει χρόνο: "Σας παρακαλώ μη με διακόπτετε. Πρέπει να με αφήσετε να ολοκληρώσω". Και μετά ξαναέλεγε: ""Το με ποιον μιλούσα είναι δουλειά του εισαγγελέα, και δεν θα απολογηθώ σε εσάς".

Κι εγώ αναρωτιέμαι αν θα απολογηθεί στον εισαγγελέα, ή αν αρκεί το ότι πέρασε από την εικονική Δίκη του ΣΚΑΪ. Μια τηλεοπτική Δίκη, που με τα στοιχεία που έχει συχνά, θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον αν γινόταν σε πραγματικό δικαστήριο - που θα επιδίκαζε πραγματικές ποινές, αντί σε μια εκπομπή που απλώς έχει τη δικαστική ισχύ που κάποτε είχε το Ερωτοδικείο...

Η αθλητική Δίκη του ΣΚΑΪ θα έπρεπε να είναι κανονική Δίκη, στα δικαστήρια Facebook Twitter
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Βασικά ο Θωμαΐδης κάνει χρόνια τώρα το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λες, παίζει τρέιλερ ότι δήθεν θα αποκαλύψει κάτι, φωνάζει για συγκλονιστικά ντοκουμέντα για μέρες και τελικά έχει μερικούς στο στούντιο να τσακώνονται και δεν αποκαλύπτει τίποτα. Πολύ κλο κλο κι από αυγό τίποτα που έλεγε και ένας άλλος τηλεοπτικός.
Η αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι το ίδιο διεφθαρμένη με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απαρτίζεται στην πλειοψηφία από τυχάρπαστους που η παρούσα κατάσταση τους βολεύειΚάποιοι είναι οπλα της μίας εκ των φατριών του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάνουν επιλεκτικές αποκαλύψεις και πολλές φορές απλά πόλεμο λάσπης μόνο σε βάρος της άλλης.Ακόμη πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αθλητικές εφημερίδες όπου διαφορετικοί παράγοντες ακόμα και της ΙΔΙΑΣ ομάδας έχουν από μια εφημερίδα λύνοντας και τις εσωτερικές διαφορές τους με τον ίδιο τρόπο.ΦΥΣΙΚΑ και η δικαιοσύνη θα έπρεπε να συλλέγει όλες αυτές τις πληροφορίες και να ελέγχει τους εμπλεκόμενους. Απλά μην κάνουμε το λάθος να θεωρούμε τους αθλητικογράφους άτομα που μοχθούν για την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Σε ένα καθαρό ποδόσφαιρο οι αθλητικές εφημερίδας θα ήταν 2-3 όπως και στις χώρες με προηγμένο ποδόσφαιρο στο εξωτερικό.
... η εγκληματικη, παρακρατικη μπορει να πει κανεις οργανωση που εχει στησει εδω και 15 χρονια το γνωστο σωματειο του Πειραια και που εχει καταστρεψει το ελληνικο ποδοσφαιρο, ζει και βασιλευει... Στημενα ματς, στημενες διαιτησιες, βομβες σε μαγαζια διαιτητων που τολμησαν να διαιτητευσουν σωστα, χωρις να υπακουσουν σε ανωθεν εντολες, 22(!) δανεικοι ποδοσφαιριστες, οι περισοοτεροι σε ομαδες της Σουπερ Ληγκ, με σκοπο την εξασφαλιση μειωμενης αποδοσης των ομαδων αυτων οταν παιζουν εναντια στον "θρυλο" κτλ. κτλ... Περσυ, οι ιδιοι οπαδοι τους αηδιασαν και σηκωθηκαν και εφυγαν πριν την απονομη του κυπελου στον τελικο γιατι αναγνωρισαν και οι ιδιοι οτι η νικη τους ηρθε υστερα απο σκανδαλωδεις αποφασεις της διαιτησιας.Επι πλεον, σε παρα πολλα απο τα οικονομικα σκανδαλα που εχουν ερθει στην επιφανεια τα τελευταια χρονια, (Ζημενς, Λαυρεντιαδης, ΟΠΑΠ και πολλα αλλα), εμπλεκονται ατομα που ειχαν η εχουν αμεση σχεση με το συγκεκριμενο σωματειο.Και δεν φαινεται να ιδρωνει το αυτι κανενος... Η Ελλαδα της διαφθορας και της διαπλοκης ζει και βασιλευει στο ελληνικο ποδοσφαιρο...
Ευτυχώς που υπάρχουν αντικειμενικοί φίλαθλοι, χωρίς οπαδικές παρωπίδες και χρωματιστά γυαλιά, φίλαθλοι με κρίση και ισχυρό αίσθημα αυτοκριτικής, και μαθαίνουμε πιος είναι ο υπαίτιος της κακοδαιμονίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ευτυχώς δηλαδή που δεν είσαι εμπαθής....
Πολυ ενδιαφερον θεμα αυτο που επιασες! Επειδη εχω παρακολουθησει πολλες "Δικες" του Σκαι, οντως αυτα που εχουν ειπωθει εκει μεσα επωνυμως απο διαφορους προσκεκλημενους, σε οποιαδηποτε σοβαρη χωρα θα ειχαν προκαλεσει το ενδιαφερον του εισαγγελεα σε παρα πολλες περιπτωσεις, αλλα εδω δεν ιδρωνει το αυτι κανενος. Μη ξεχναμε βεβαια οτι το ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι ισως το πιο διεφθαρμενο κοματι της πιο διεφθαρμενης χωρας της ευρωπαικης Ενωσης αλλα το απιστευτο ειναι οτι ενω σε ολους τους αλλους τομεις της ελληνικης κοινωνιας, απο τοτε που ξεκινησε η κριση υπαρχουν τουλαχιστον καποια προσπαθεια καθαρσης, καποιοι εχουν μπει φυλακη, υπαρχει εντονη κριτικη στην κοινωνια για τα πεπραγμενα των προηγουμενων ετων, στο ποδοσφαιρο, η εγκληματικη, παρακρατικη οργανωση που εχειβστησει εδω καιβ15 χρονια
πωs φαινεται αρη οτι δεν εχειs ιδεα απο ποδοσφαιρο,διαχειριση αγανακτισμενων/απελπισμενων φιλαθλων/οπαδων απο προεδρουs που δεν θελουν να βαλουν φραγκο γιατι νομιζουν οι υπεροπτεs οτι οι οπαδοι ειναι σαν τουs τηλεθεατεs/ακροατεs των καναλιων/ραδιοφωνων τουs,κανουν τουs προεδρουs με ξενα κολυβα και γιατι ετσι εχουν μαθει απο τιs επιχειρησειs τουs....?στην Β΄εθνικη θα σαs στειλει αυτοs πρασινοι!δεν θελατε τον <<σωφερ>>...!
Σκεφτείτε όμως να αναμεταδίδονταν το Euronews in Greek, που το έκοψαν από την πρώτη στιγμή του Ελληνικού του προγράμματος, το Δεκέμβρη του 2011... Η Ελλάδα και η Λευκορωσία το έχουν κάνει αυτό. Όχι μαγειρικές, όχι τηλεβιβλιοπωλεία, που στρίβουν κάθε μέρα τη βίδα του νεοέλληνα, όχι στημένα, διαπλεκόμενα πάνελ, που θα μας πουν τί μπορούμε και τί όχι να ακούσουμε. Το Εuronews δεν το λες δα κι επαναστατικό. Ένα mainstream ειδησεογραφικό κανάλι είναι. Απλά πιο σύγχρονο, από όσο σηκώνει η Ελληνική υπερ-Καθυστέρηση.