Το Django Unchained είναι, κατά τη γνώμη μου, μία απ' τις πολύ πολύ καλές ταινίες του Ταραντίνο. Επίσης είναι εξαιρετικά βίαιη, με αληθοφανές σπλάτερ. Μιλάμε για πολύ αίμα. 

 

Δεν ήταν αυτό που πείραξε όμως αυτούς που παρενέβησαν στην κόπια που έπαιξε το κανάλι:

 

ΜΕGA μαρμαρένιος κώλος:

11 Νοεμβρίου 2015, ώρα 22.00

Το Mega προβάλλει σε πρώτη μετάδοση το Django, την σχετικά πρόσφατη ταινιάρα του Ταραντίνο.

 

Πάει δώδεκα και κάτι ψιλά. Η σκηνή δείχνει τον μεγαλοτσιφλικά Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην έπαυλή του να αναλύει (γλαφυρά) ότι τα κρανία των "νέγρων" είναι διαφορετικά από των λευκών. Πίσω του ένα άγαλμα (ελληνικό; ρωμαϊκό; κάτι τέτοιο τέλος πάντων) όπου δύο γυμνοί άντρες παλεύουν.

 

Η σκηνή όπως είναι κανονικά:

 

Γιατί το Mega έπαιξε λογοκριμένη ΑΥΤΗ τη σκηνή ταινίας του Ταραντίνο; //

 

Και η ίδια σκηνή όπως την έδειξε το Mega:

 

Γιατί το Mega έπαιξε λογοκριμένη ΑΥΤΗ τη σκηνή ταινίας του Ταραντίνο; //

 

Θα μπορούσε να γραφτεί ένα βαθύ άρθρο για την υποκρισία της τηλεόρασης, την μεσαιωνικού τύπου και ανυπέρβλητης ηλιθιότητας λογοκρισία και τη χυδαία παρέμβαση στο καλλιτεχνικό έργο. Αλλά τελικά, αυτοί οι μικροί θεούληδες του μοντάζ, αυτά τα φωτισμένα μυαλά που θα έκαναν μεγάλη καριέρα στο Ιράν και στη Σαουδική Αραβία κατάφεραν να κάνουν κάθε σχολιασμό περιττό.

 

***

 

Τα παραπάνω διάβασα στο Messy Salad και επικοινώνησα με το Mega για να πάρω την άποψή τους. Υποψιαζόμουν ότι δεν έκανε το ίδιο το κανάλι τη λογοκρισία, αλλά έτσι ήταν η κόπια που αγόρασε για προβολή. 

 

 

Εγώ το αξιολογώ ως παρανοϊκό. Δεν πρόκειται καν για ανθρώπινο κώλο! Είναι ένας κώλος αγάλματος, ενός έργου τέχνης. Είναι μετά τα μεσάνυχτα, η ταινία ήταν έτσι κι αλλιώς ακατάλληλη για παιδιά, πού είναι η λογική σ' όλο αυτό;

 

Πάντως ΔΕΝ ήταν το Mega αυτό που πείραξε την ταινία. Στην επικοινωνία μου με το κανάλι επιβεβαιώθηκε η υποψία μου: Η κόπια ήρθε έτσι έτσι από την Sony. 

 

Κάποιος (όχι Έλληνας φαντάζομαι) λογοκριτής σκέφτηκε, «δεν πειράζουν οι τόνοι αίματος και οι δολοφονίες, ας θολώσω το άγαλμα που είναι στο φόντο μην τυχόν ταραχτεί κάποια αθώα ψυχή!»; Είναι αστείο να έχουμε πρόβλημα με τα γυμνά αγάλματα στη χώρα που τα έφτιαξε και που δοξάζεται γι' αυτά.

 

Γιατί το Mega έπαιξε λογοκριμένη ΑΥΤΗ τη σκηνή ταινίας του Ταραντίνο; //
Aπό την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου. Φανταστείτε να την λογοκρίναμε κι αυτήν.

 

 

[+] 

Το πιο αστείο πράγμα που φτιάχτηκε για τη λογοκρισία του γυμνού