Ανέβασε το βίντεο στα τέλη του Αυγούστου, όμως τώρα, τον τελευταίο καιρό τα views του έχουν εκτοξευθεί. 

Όπως και τα σχόλια στο βίντεο αλλά και στο κανάλι του στο youtube. Σχεδόν κάθε δέκα δευτερόλεπτα κάποιος του γράφει και όλοι λένε πάνω-κάτω τα ίδια:

"Θα ήθελα να σου δώσω μια μεγάλη αγκαλιά", "Κουράγιο", "Έχεις πλέον χιλιάδες φίλους απ' όλο τον κόσμο".

 

Και, μπαίνοντας στο κανάλι του διαπίστωσα ότι μπαίνει τακτικά εκεί - άρα είναι ζωντανός. Ελπίζω να είναι και καλύτερα - ελπίζω κάποιος δάσκαλος, κάποιος γονιός συμμαθητή, ο διευθυντής του σχολείο να το είδε, και να έπραξε αναλόγως ώστε να μην ξανα-υποφέρει ο Jonah στο σχολείο. (*Και ο κάθε Jonah.)

 

 

----------------

 

 

UPDATE: 

 

Θα μπορούσε να είχε αυτοκτονήσει όπως τόσοι άλλοι γκέι έφηβοι. Κι όμως, το παραπάνω βίντεο του έσωσε τη ζωή. Τις τελευταίες ώρες γκρουπ συμπαράστασης φτιάχτηκαν στο Facebook, διασημότητες μίλησαν γι' αυτόν, κι ο ίδιος έκπληκτος απ' τη συμπαράσταση άνοιξε λογαριασμό στο twitter για να ευχαριστήσει τον κόσμο. 

 

 

 

Πριν προλάβει να γράψει μερικά τουίτ χιλιάδες κόσμου του έγραψαν. Διάσημοι (απ' τη Rosie O'Donell και τον Perez Hilton, μέχρι τους Jonas Brothers και τους U2) του έκαναν αιτήσεις φιλίας, ενώ το πιο συγκινητικό ήταν πως ήδη κυκλοφορούν εκατοντάδες βίντεο-απαντήσεις:

 

Αγόρια και κορίτσια, χρησιμοποιώντας τη φόρμα που χρησιμοποίησε κι αυτός (κρατώντας δηλαδή κάρτες που γράφουν πράγματα, χωρίς να μιλούν) του έγραψαν τις σκέψεις τους. 

 

 

Απ' ό,τι φαίνεται οι μέρες που έκοβε τον εαυτό του, που έκλαιγε, που ένιωθε μοναξιά, που έκανε απόπειρες αυτοκτονίας ίσως να έχουν περάσει - το χαμόγελο της φωτογραφίας πάνω (απ' το Halloween) ίσως να αντικαταστήσει τα δάκρυα. 

Το σημαντικότερο όμως, πέρα απ' τη δική του ευτυχία, είναι αυτό που του έγραψε κάποιος σε σχόλιο:

 

"Μ' αυτό που έκανες θα σώσεις ζωές. Πολλές ζωές."

 

 

 UPDATE 2: 

 

Μόλις είδα πως ο Jonah έστειλε και νέο βίντεο, τρεις μήνες μετά το πρώτο. Αμήχανα και ντροπαλά ευχαριστεί, και επιβεβαιώνει πως ο λογαριασμός στο τουίτερ είναι όντως δικός του. 

 

 

(Το κατέβασε, όπως είπε για να φτιάξει ένα καλύτερο απόψε. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να παίρνει μηνύματα συμπαράστασης από χιλιάδες άγνωστούς του. Αλλά και απ' την Sia -της οποίας το τραγούδι Breath Me χρησιμοποίησε στο βιντεάκι του πριν 3 μήνες- που του είπε πως ετοιμάζει κάτι γι' αυτόν. Πριν λίγο του τουίταρε και η Lady Gaga... Αυτός έγραψε πως η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο πήγε απρόσμενα καλά: ένιωσε αγάπη, απ' όλες τις πλευρές.)

 

 

UPDATE 3: 

H εμφάνισή του στην τηλεόραση και η πρώτη συνέντευξή του (και της οικογένειάς του), >>> Εδώ.