ΟΚ, μέχρι στιγμής το ελληνικό ίντερνετ δεν έχει πολυασχοληθεί με αυτό το παιδάκι, αλλά αυτό το ποστ σκοπεύει να τα αλλάξει όλα. 

 

Η Αγγελική που βρήκε τυχαία τη φωτογραφία του (κάποτε) μικρού, προσπαθεί να ανακαλύψει την ιστορία πίσω απ' την εικόνα, και να τη δώσει στον εικονιζόμενο. 

 

Μου εξήγησε η ίδια:

«Άρη καλημέρα, με λένε Αγγελική και θα ήθελα την βοήθεια σου...

Ξεκίνησε από χαζομάρα τύπου "δεν θα μπορέσεις, το Ίντερνετ έχει τα όρια του κτλ κτλ", αλλά σιγά σιγά έχει αρχίσει η ιστορία να με ενδιαφέρει πέρα από την πλάκα.

Η υπόθεση έχει ως εξής: πριν περίπου 3 εβδομάδες βγαίνοντας από την μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών βρήκα αυτήν την φωτογραφία. Την μάζεψα γιατί δεν μου άρεσε που ένα πιτσιρίκι ήταν πεταμένο στον δρόμο. Την έβαλα κάτω από το καρότσι του μικρού μου και συνέχισα τις δουλειές μου.

Μετά την ξέχασα τελείως, και την ξαναβρήκα τελείως τυχαία στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου μου. Την μετέφερα σπίτι μου και πάλι όμως, παράπεσε ώσπου η μητέρα μου με ρώτησε ποιο είναι αυτό το πιτσιρίκι...

Αυτό ήταν. Λες και με έβαλε στην μπριζα... Από εκείνη την ώρα με περιτριγύριζε η ιδέα για το ποιος μπορεί να είναι...

Με τα πολλά μπήκε ένα άτυπο στοίχημα με τον σύντροφο μου ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθεί το παιδί της φωτογραφίας η κάποιος από την οικογένεια του... Ξέρω εννοείται ότι είναι δύσκολο. Είναι όμως και αδύνατον;

Έκανα ποστ στο προφίλ μου παρακαλώντας για share. Αλλά δεν νομίζω ότι αρκεί... μπορείς να συμβάλλεις στην αναζήτησή; Είναι χαζό τελείως αλλά αυτό το πιτσιρίκι εδώ και ένα μήνα ξετρύπωνε συνέχεια μπροστά μου από το πουθενά!»

 

***

Το ελληνικό ίντερνετ ενώνεται για να βρει το πιτσιρίκι της φωτογραφίας - Όλη η ιστορία
 

 

Αυτά από την Αγγελική.

Για να δούμε τι θα γίνει, κι αν το ελληνικό ίντερνετ θα κάνει το θαύμα του...

Νεότερα (ελπίζω) σύντομα.