Ήταν η πιο δυνατή στιγμή του debate, κατά τη γνώμη μου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξέροντας ότι ο Πάνος Καμμένος θα του έκανε επίθεση για την υπόθεση των υποβρυχίων, προσπάθησε να τον αδειάσει εκ των προτέρων, λέγοντας: "Κάποιος αρχηγός εδώ πέρα που δεν έχει καταλάβει ότι καταδικάστηκε και άλλες φορές που έλεγε ψέματα, όταν μας έλεγε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είχε τότε τα CDS και πάλι με ψέματα προσπαθούσε να κάνει προεκλογική περίοδο και θυμήθηκε τώρα ότι το 2009 είχε γίνει κάτι και γιατί δεν μας το λέει 6 χρόνια τώρα..." ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. "Επειδή φαίνεται μένει εκτός Βουλής έχει παλαβώσει" πρόσθεσε.

 

"Καμία καταδικαστική απόφαση! Αθωώθηκα" απάντησε ο Πάνος Καμμένος πριν κάνει την αναμενόμενη, προαναγγελθείσα επίθεση. 

 

 

Αλήθεια;

 

Ονειρευτήκαμε τότε ότι η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του για τα CDS ήταν συκοφαντικοί;

 

 

Το 2013

 

 

Σημαντικό: Η πρώτη αγωγή που είχε καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου, απορρίφθηκε στο σύνολο του περιεχομένου και ισχυρισμών του ενάγοντα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ επιβλήθηκαν σε βάρος αυτού, δικαστικά έξοδα υπέρ του εναγόμενου 20.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη συνεκδικασθείσα δεύτερη αγωγή του κ. Παπανδρέου, έγινε δεκτή εν μέρει και υποχρεώνεται ο κ. Καμμένος να του καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ. Επίσης, κάθε φορά που θα χρησιμοποιεί εκφράσεις προσβλητικές για το πρόσωπο του Αντρίκου Παπανδρέου θα πρέπει να του καταβάλει 500 ευρώ.

 

Το 2014

 

 

 

Είναι δυνατόν, ενώ οι καταδίκες του είναι πασίγνωστες (παρά την αθώωση του για μία μόνο απ' τις αγωγές) ο κος Καμμένος να είπε πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία καταδικαστική απόφαση και πως αντιθέτως αθωώθηκε εντελώς για τα CDS;

 

Θα έλεγε ψέματα μπροστά στα εκατομμύρια των τηλεθεατών για ένα τέτοιο θέμα; Δεν κατάλαβε πως αυτό θα αφαιρούσε αξιοπιστία απ' οποιαδήποτε καταγγελία θα έκανε στη συνέχεια, δικαιώνοντας εμμέσως τον κ. Μεϊμαράκη που χαρακτήρισε συκοφαντίες και ψεύδη όσα ο κ. Καμμένος λέει και για τον ίδιο;

 

Ίσως κάποιο λάθος ή παρανόηση έγινε, ίσως όντως ονειρευτήκαμε πως έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των CDS ως «υβριστής και συκοφάντης», ίσως έκτοτε έγινε κάποια κρυφή ολική αθώωση που δεν την μάθαμε. Ή ίσως είπε ψέματα πως δεν έχει καταδικαστεί εξαιτίας ψεμάτων που είχε πει, κι έπεσε στο λάκκο που έσκαβε για άλλον. 

 

Είμαι πάντως σίγουρος ότι ο Πάνος Καμμένος θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα άμεσα διαλύοντας τις απορίες που δημιουργήθηκαν...