[Νόμιζα ότι το αηδιαστικό κολάζ με φαγητά απ' τα Applebee's ήταν από ειρωνικό ποστ - κι όμως είναι από εκθειαστικό. Δηλαδή έβαλαν τη φωτογραφία για καλό!]

 

Έκλεισαν τα Applebee's και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Μέχρι εδώ, ας πούμε, καλά. Έλα όμως που δεν έχουν σκοπό να πληρώσουν αποζημιώσεις, δεδουλευμένα κλπ...

 

Ένα απ' τα καταστήματα, αυτό που είναι στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να λειτουργεί μιας και το ανέλαβαν οι εργαζόμενοι. Να τι γράφουν στο μπλογκ τους:

 


Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!Στην επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ.

Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, (...) καταλάβαμε το χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα ο εργοδότης μέχρι να πληρωθούμε. Αποφασίσαμε να αυτοδιαχειριστούμε οι εργαζόμενοι το μαγαζί ώστε να μπορέσουμε οικονομικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

 

 

Από Δευτέρα 18/7 σερβίρουμε το πρωί καφέδες-ροφήματα και βράδυ μετά τις 8μμ θα λειτουργεί κουζίνα. Όλα σε οικονομικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθειά μας.

Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα μας. Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.

 

Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας «applebee's» στη Θεσσαλονίκη, Λεωφόρος Νίκης (45)