Τι γνωρίζαμε -μέχρι σήμερα, τουλάχιστον- για το γοητευτικό χαμόγελο; Ότι πρέπει να είναι λαμπερό, με δόντια καθαρά και όσο το δυνατόν καλοσχηματισμένα, χωρίς ίχνος λεκέδων από τροφές, καφέ, αλκοόλ και τσιγάρο, σωστά; 

 

Όχι. Όχι πια για την ακρίβεια, αφού η επέλαση του χρώματος στις μέρες μας δεν καταλαβαίνει ούτε από τα παραδοσιακά ολόλευκα οχυρά των δοντιών. Σήμερα, το χαμόγελό μας μπορεί να είναι πολύχρωμο και κανείς -στο εξωτερικό, τουλάχιστον- δεν πρόκειται να απορήσει αν βάψουμε με ειδικό, οδοντιατρικό γκλίτερ τα δόντια μας. 

 

Εννοείται σε ό,τι χρώμα θέλουμε: κόκκινο, ασημί, λαχανί, όλα παίζουν και δεν έχει καμία σημασία αν το χαμόγελο μας δείχνει σαν μόλις να απολαύσαμε μια μακαρονάδα με μπόλικη κόκκινη σάλτσα ή απλώς ξεχάσαμε να πλύνουμε τα δόντια μας για ολόκληρες εβδομάδες. 

 

Στη φετινή Coachella λένε όσοι ξέρουν αυτό θα είναι το απόλυτο trend, αλλά και πάλι ας μην το ασπαστούμε ειλικρινά, γιατί δεν είναι καθόλου ωραίο. Για την ακρίβεια, κάνει τα δόντια να μοιάζουν με χαλασμένα κι αυτό -όχι!- δεν ήταν ποτέ της μόδας, συγνώμη!