Ο τρομακτικός Ανελκυστήρας των Εκατό Δράκων

Ο τρομακτικός Ανελκυστήρας των Εκατό Δράκων Facebook Twitter
2

Γνωστός και ως «Ανελκυστήρας των Εκατό Δράκων», ο γυάλινος Bailong βρίσκεται στην περιοχή Wulingyuan της κινεζικής πόλης Zhangjiajie. Φτάνει σε ύψος τα 330 μέτρα και υπολογίζεται ότι είναι ο ψηλότερος αλλά και πιο βαρύς εξωτερικός ανελκυστήρας στον κόσμο. Και πιθανότατα είναι και ο μοναδικός που μεταφέρει κόσμο πάνω κάτω σ' ένα γκρεμό.

Ο τρομακτικός Ανελκυστήρας των Εκατό Δράκων Facebook Twitter
Ο τρομακτικός Ανελκυστήρας των Εκατό Δράκων Facebook Twitter

Ο ανελκυστήρας μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 48 επιβάτες ταυτόχρονα στην κορυφή του βουνού, μια διαδρομή που διαρκεί σχεδόν δύο λεπτά. Μετά την ολοκλήρωσή του, ο Bailong έσπασε αρκετά ρεκόρ, όπως αυτό του γρηγορότερου και με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα ανελκυστήρα επιβατών. Η κατασκευή του διήρκεσε από το 1999 έως το 2002 και στοίχισε 120 εκατομμύρια γιεν ή 19 εκατομμύρια ευρώ. Το πρότζεκτ αντιμετωπίστηκε με σφοδρή κριτική από περιβαλλοντιστές που εξαγριώθηκαν με το γεγονός ότι μια τέτοια κατασκευή οικοδομήθηκε σε μια Τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο τρομακτικός Ανελκυστήρας των Εκατό Δράκων Facebook Twitter
Ο τρομακτικός Ανελκυστήρας των Εκατό Δράκων Facebook Twitter

[via]

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Καρβέλα: «17 χρόνια νηφάλια σήμερα» - Η εξομολόγηση για το αλκοόλ και τις ουσίες

It's Viral / Σοφία Καρβέλα: «17 χρόνια νηφάλια σήμερα» - Η εξομολόγηση για το αλκοόλ και τις ουσίες

«Ακόμη δεν είναι το πιο ασφαλές μέρος να βρίσκομαι, το κεφάλι μου, αλλά ό,τι κι αν γίνει δεν πιάνω ούτε ποτό ούτε ναρκωτικό» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η κόρη του Νίκου Καρβέλα και της Άννας Βίσση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
δυστυχώς οι Κινέζοι το έχουν κάνει συνήθειο να καταστρέφουν τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς για να κατασκευάζουν κακόγουστες αηδίες για πλούσιους τουρίστες (κι όχι μόνο).