Οι βάσεις των πανεπιστημιακών σχολών αναρτήθηκαν χθες το πρωί και από εκείνη την ώρα πολλοί νέοι φοιτητές μοιράζονται την επιτυχία τους με φίλους, συγγενείς και απλούς γνωστούς στα social media.  

 

Κάποια ποστ όμως δεν γίνονται από τους επιτυχόντες αλλά τα πολύ δικά τους πρόσωπα και ορισμένες προσωπικές ιστορίες πραγματικά συγκινούν. Μια τέτοια ιστορία αφηγείται και ο Γιώργος Παπαγεωργίου για τη μητέρα του, η οποία αναγκάστηκε να σταματήσει το λύκειο σε μικρή ηλικία και μετά το διαζύγιο εργαζόταν καθημερινά σε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Φέτος όμως δεν πήρε απλώς το απολυτήριο λυκείου (σ.σ αναδημοσιεύουμε με την άδεια του Γιώργου). 

 

«Η μαμά μου πέρασε στο πανεπιστήμιο»: Η συγκινητική ανάρτηση ενός γιου για την εργαζόμενη μητέρα του

 

«Αυτή είναι η μαμά μου! Που σήμερα με έκανε για ακόμη μία φορά τόσο περήφανο! Γεννήθηκε το 1968 και το όνομα της είναι Βασιλική. Σε ηλικία 16 και κάτι, σταμάτησε το σχολείο γιατί ερωτεύτηκε το μπαμπά μου και γύρω στα 19 παντρεύτηκαν. Το 2000 όμως χώρισαν. Ένα γεγονός που την δυσκόλεψε, μας δυσκόλεψε παρά πολύ, ως προς τη διαβίωση μας.


»Έτσι επιστρατεύτηκε η γιαγιά μου για να μπορεί η μαμά μου να δουλεύει δύο δουλειές την ημέρα. Σε ένα φούρνο 07:00-15:00 και μετά σε μία πιτσαρία 18:00- 01:00. Δεν βγαίνουν οι ώρες λέτε; Κι όμως, αν είσαι μαμά βγαίνουν. Αν είσαι εκείνη βγαίνουν. Βέβαια πέρα από αυτές τις δουλειές, έχει κάνει και άλλες ένα εκατομμύριο. Σε ζαχαροπλαστείο, ψητοπωλείο, οδηγούσε ταξί, μανάβικο, σούπερ μάρκετ, καθαρίστρια κ.λπ.


»Επιλέγω να μοιραστώ μαζί σας, τρία πράγματα από την παιδική μου ηλικία, που μέχρι και σήμερα είναι έντονα στο μυαλό και την καρδιά μου.

 

»Θυμάμαι το ποσό πολύ μας τα έδωσε όλα, σε εμένα και την αδερφή μου και δεν μας έλειψε τίποτα, ποτέ. Όλα, δίχως εκπτώσεις. Χαρακτηριστικά, μέχρι τα 18-19 μου νόμιζα πως δεν ανήκαμε καν στην μεσαία τάξη. Έλεγα δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά ούτε και μικρομεσαίοι.

 

«Η μαμά μου πέρασε στο πανεπιστήμιο»: Η συγκινητική ανάρτηση ενός γιου για την εργαζόμενη μητέρα του

 

«Η μαμά μου πέρασε στο πανεπιστήμιο»: Η συγκινητική ανάρτηση ενός γιου για την εργαζόμενη μητέρα του


»Θυμάμαι τις χιλιάδες φορές που γυρνούσε σπίτι με καμμένα τα χεράκια της από τους φούρνους και τις παρατηρήσεις που της έκανα για να είναι πιο προσεκτική.


»Θυμάμαι τις πόσες φορές μαζευόμασταν στο σπίτι, στο τραπέζι της κουζίνας για να σκεφτούμε τι θα πει αν την ρωτήσουν σε κάποια δουλειά αν έχει απολυτήριο λυκείου. Να πει ψέμματα; Τι να κάνει;


»Πολλές φορές εμφανίστηκαν επαγγελματικές ευκαιρίες στη ζωή της που δεν τις άρπαξε για να μην αναγκαστεί να πει πως δεν έχει τελειώσει το σχολείο. Πριν 2 χρόνια λοιπόν πήρε μια απόφαση. Να πάει σχολείο. Μια απόφαση που δεν την ενθάρρυνα και της έλεγα πως 52 χρόνων γυναίκα δεν μπορεί να κουράζεται τόσο πολύ. 52 χρόνων γυναίκα δεν μπορεί να πηγαίνει σχολείο και να δουλεύει. Είναι ουτοπικό και ανέφικτο. Τόσα ήξερα, τόσα έλεγα.

 

»Η μαμά μου σήμερα λοιπόν, με πήρε τηλέφωνο να μου πει πως το απολυτήριο λυκείου της είναι 19,2 και πως πέρασε στο Πανεπιστήμιο. «Δημόσια Διοίκηση - Παντείου». Είμαι πολύ περήφανος για τη μαμά μου. Και αν τα χρόνια γυρνούσαν πίσω και μπορούσα να επιλέξω, πάλι τη Βασιλική θα διάλεγα για μαμά μου. Σε αγαπώ!»