Γιατί ακόμη και ένα λιοντάρι δεν πρέπει να τα βάζει με ιπποπόταμο

Γιατί ακόμη και ένα λιοντάρι δεν πρέπει να τα βάζει με ιπποπόταμο Facebook Twitter
0

Θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα ζώα της Αφρικής και ενώ στο νερό μοιάζουν με ήρεμους γίγαντες στην πραγματικότητα είναι θανάσιμοι υπερασπιστές των εδαφών τους και είναι εξαιρετικά οξύθυμοι.

Ένα λιοντάρι στο πάρκο άγριας ζωής Maasai Mara στην Κένυα κατάληξε να χάσει του έχοντας δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν ιπποπόταμο και μια κάμερα κατάγραψε την μοιραία συνάντηση.

Το λιοντάρι βρήκε τον ιπποπόταμο να κοιμάται και πλησίασε κοντά του. Και ενώ το μόνο που έκανε ήταν να μυρίσει το ζώο, ο ιπποπόταμος τρόμαξε, αμέσως σηκώθηκε και καταδίωξε το αιλουροειδές καταφέρνοντας να το αρπάξει από το κεφάλι.

Αν και το λιοντάρι φαίνεται να γλιτώνει και να τρέχει μακριά, το National Geographic αναφέρει πως λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι του πάρκου το βρήκαν να έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το στόμα και να πεθαίνει από αιμορραγία προφανώς από τους εσωτερικούς τραυματισμούς που υπέστη.

Οι ιπποπόταμοι έχουν απίστευτα ισχυρά σαγόνια και θεωρούνται από τα πιο επιθετικά ζώα στη Γη. Μπορούν να σπάσουν ένα κανό στη μέση με ένα μόλις δάγκωμα και σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους στην Αφρική κάθε χρόνο - με εξαίρεση την ελονοσία.

 
It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίρη Συνατσάκη για Λύτρα και Κουτσελίνη: «Είμαστε με το θύμα, δεν μας νοιάζει η καριέρα και το συναίσθημα κανενός θύτη»

It's Viral / Μαίρη Συνατσάκη για Λύτρα και Κουτσελίνη: «Είμαστε με το θύμα, δεν μας νοιάζει η καριέρα και το συναίσθημα κανενός θύτη»

«Έχω ακούσει και από άλλους ανθρώπους της τηλεόρασης αυτές τις μέρες πράγματα που έχουν ένα αλλά και θα ήθελα να μην υπάρχει κανένα "αλλά"» ανέφερε
THE LIFO TEAM
Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ηθοποιών

It's Viral / Η Αριάνα Γκράντε μιλά πρώτη φορά για το σκάνδαλο του Nickelodeon και τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

«Tώρα, όταν αναλογίζομαι αυτά τα αποσπάσματα, σκέφτομαι... Όντως, τώρα;» - Η πρώτη αντίδραση της τραγουδίστριας μετά το ντοκιμαντέρ Quiet on Set  
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ