Η χθεσινή τηλεοπτική συνύπαρξη της Ελένης Μενεγάκη με τη Ρούλα Κορομηλά, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια, ήταν μία στιγμή που σχολιάστηκε όσο λίγα ελληνικά, τηλεοπτικά τετ α τετ, και απασχόλησε τις περισσότερες εκπομπές ποικίλης ύλης αλλά και τα ηλεκτρονικά Μέσα. 

 

Στον απόηχο αντιδράσεων και σχολίων, η Ελένη Μενεγάκη μίλησε on camera για την συνέντευξή της Ρούλας Κορομηλά, λέγοντας πως ήταν μία συνάντηση που δεν πίστευε πως θα γίνει τελικά, προσθέτοντας πως ό,τι ειπώθηκε σε αυτή ήταν πέρα για πέρα αληθινό.

 

«Ήταν για μένα μια μέρα που δεν πίστευα ότι θα προκύψει, για αυτό και το χάρηκα πάρα πολύ γιατί βγήκε εύκολα, εννοώ «κλείστηκε» πολύ εύκολα χωρίς και να χρειαστεί να μιλήσουμε παρά δυο λεπτά. Και γιατί νομίζω ότι τη σημερινή ημέρα για κάποιο λόγο και οι δυο μας, την χαρήκαμε πολύ».

 

«Χάσατε τον ύπνο σας, όπως είπατε;» τη ρώτησε δημοσιογράφος της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι»

 

«Ναι, δηλαδή πραγματικά ξύπνησα το βράδυ κατά τις 3:30...Κοίταξε να δεις, όταν ένας άνθρωπος που έχει κάνει μια διαδρομή τόσο μεγάλη, μια σπουδαία διαδρομή την οποία εγώ τη σέβομαι και τη θαυμάζω, δε μπορώ να μην έχω στο μυαλό μου ότι έρχεται να με τιμήσει. Θέλω να είμαι όσο γίνεται πιο σωστή και έτσι όπως της αξίζει. Οπότε η αλήθεια είναι ότι... εννοείται ξύπνησα και δεν έχω κοιμηθεί από τις 3.30 αλλά χαίρομαι γιατί ήταν όμορφα και ήταν όμορφα αβίαστα, εύκολα, γλυκά.

 

Δεν έχω συναίσθηση τι βγήκε, από αυτό που κάναμε, προς τα έξω. Πιστεύω πως αυτοί που βλέπουν κάποια χρόνια τηλεόραση, μας ξέρουν και τις δυο καλά και ξέρουν πως αυτό είναι κάτι ξεχωριστό που μια φορά συμβαίνει. Αν το πετύχεις, το είδες.»

 

«Τι κρατήσατε από τη σημερινή κουβέντα;»

 

«Πάρα πολλά. Για μένα είναι και τα λόγια που είπαμε στα διαλείμματα και οι πλάκες που κάναμε, αλλά και τα λόγια που ανταλλάξαμε αφού έκλεισε η εκπομπή. Γιατί με περίμενε, έτσι για να πούμε δυο λόγια μόνες μας, οι δυο μας. Κρατάω αυτά τα λόγια. Αν και, πραγματικά θέλω να το ξέρετε, γι’ αυτό και σταματάω να σας μιλήσω, ό,τι είπαμε ήταν μέσα από την ψυχή μας και ό,τι σκέψεις έκανα, και ό,τι μου είχε περάσει από το μυαλό, ή δε μου είχε περάσει τα είπα ακριβώς όπως τα σκεφτόμουν, αλλά κι εκείνη. Ίσως επειδή αισθανθήκαμε και οι δυο ασφαλείς, λόγω του σεβασμού της μίας προς την άλλη».

 

«Ήταν μία συνέντευξη που θέλατε όλα αυτά τα χρόνια να την κάνετε;»

 

«Δε το σκεφτόμουν γιατί δεν πίστευα ότι θα συμβεί (...) Θέλω να κάνω για εκείνη κάτι που να της γυρίσω πίσω αυτό που έκανε εκείνη για μένα. Δε ξέρω αν αυτή είναι η στιγμή μας, αλλά θέλω να κάνουμε κάτι που να βρεθούμε μαζί αλλά όχι πια μιλώντας η μια με την άλλη, αλλά με έναν άλλο τρόπο. Τώρα αν θα είναι τώρα αυτή η στιγμή, ή λίγο παρακάτω...αφού είμαστε και οι δυο στο ίδιο κανάλι, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα.»

 

Για ό,τι είπαμε και να είπαμε όμως, θέλω αν πω κάτι. Επειδή ξέρω ότι μέσα σε όλο αυτόν τον κόσμο που το βλέπει, πάντα υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι κάνουν δικές τους σκέψεις, βάζουν δικά τους πράγματα στο μυαλό τους, σήμερα είχαμε μία συνάντηση και ειπώθηκαν πολύ ανοιχτά πράγματα και από μένα, και από εκείνη. Ακριβώς αυτά που σκεφτόμασταν (....) Θέλω απλά, για κάποιους που ίσως δεν έχουν... τα μυαλά τους δεν είναι τόσο ήρεμα, κάνουν δεύτερες σκέψεις... ό,τι είπαμε σήμερα αφορούσαν εμένα και τη Ρούλα, κανέναν άλλον».