Παλιότερα το ρητό ήταν «δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη», αλλά από τότε που τα social media κατέκλυσαν τις ζωές μας, λογικό είναι να επεκταθεί και σε αυτά. Αποτέλεσμα, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν πλέον δοκιμάσει τα πάντα για να πρωτοτυπήσουν και να εντυπωσιάσουν τους υπολοίπους στον «αγώνα» συλλογής likes. Ή, όπως αποδεικνύει η νέα τάση με όνομα «Cheeky Exploits», σχεδόν τα πάντα.

 

Το τελευταίο trend στο Instagram ονομάζεται #cheekyexploits και δεν είναι τίποτα άλλο, παρά άνθρωποι κάθε φύλου, ηλικίας και σωματότυπου, οι οποίοι φωτογραφίζονται με ρούχα ή χωρίς, σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, αλλά πάντα με γυρισμένη την πλάτη και γυμνά τα οπίσθιά τους. 

 

Στην επίσημη σελίδα του Cheeky Exploits, που προβάλλει τέτοιες φωτογραφίες αντρών και γυναικών με την άδειά τους, αναφέρεται πως η ιδέα πίσω από την τάση είναι «Ένας καλύτερος κόσμος μέσω των οπισθίων. Διαδώστε την αγάπη!». Ο λογαριασμός μετρά περισσότερους από 56.000 ακολούθους και ανανεώνεται καθημερινά με φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν περήφανα τα οπίσθιά τους σε διάφορες τοποθεσίες, ανάμεσά τους το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βραζιλία. Οι φωτογραφίες μπορούν να τραβηχτούν μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα ένα πάρκο ή σε μία πολυσύχναστη περιοχή, ή εντός σπιτιού, ενώ μπορεί να διακρίνεται ένας ή και πολλοί άλλοι. Η μόδα αυτή μάλλον δεν έχει ερωτικές προθέσεις και παρουσιάζεται περισσότερο ως μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς φέρεται να ξεκίνησε από έναν Βρετανό καλλιτέχνη.

 

«Όλοι γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες η έκθεση των γλουτών είναι ήδη πολύ διαδεδομένη, άρα εκείνο που μπορούμε να φανταστούμε είναι ότι πρόκειται για ένα είδος κατάχρησης των selfie. Όταν το πρόσωπο δεν έχει τίποτα άλλο να πει, τότε θα παίξει το χαρτί του μιμητισμού με την έκθεση των γλουτών», σχολιάζει σε σχετικό δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα La Stampa.