Όταν ένας αρσενικός πιγκουίνος επέστρεψε στη φωλιά του και βρήκε ένα άλλο αρσενικό να φλερτάρει με τη σύντροφό του ξεκίνησε μια φρενήρης, αδυσώπητη επίθεση, με καταστροφικές συνέπειες και για τα δύο αρσενικά πουλιά. Το βίντεο του National Geogrpahic Wild δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή και μέσα σε λίγες ώρες χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο σκληρά και αποκαλυπτικά ως προς την άγρια πλευρά της φύσης, ντοκουμέντα που έχουν ποτές δημοσιοποιηθεί.

 

Οι πιγκουίνοι είναι γνωστοί για το πόσο πιστοί παραμένουν προς τους συντρόφους τους. Κατά μέσο όρο το 72% των πιγκουίνων επιστρέφουν κάθε χρόνο για να ζευγαρώσουν με το ίδιο πουλί με το οποίο είχαν γίνει ταίρι το προηγούμενο έτος.

 

Το National Geographic αναφέρει πως ένα «διαζύγιο» είναι πολύ σπάνιο μεταξύ του είδους και πως συμβαίνει συνήθως όταν προκύπτει θάνατος. Αυτή είναι μια πολύ σπάνια σκηνή που αποκαλύπτει μια πολύ σκληρή και άγρια πτυχή του είδους μεταξύ κυρίαρχων αρσενικών.

 

Η  κοινωνική και ερωτική ζωή των πιγκουίνων περιλαμβάνει πολύπλοκες δομές και όταν κάτι πηγαίνει στραβά, η τροπή στους δεσμούς μπορεί να είναι αιματηρή.

 

Το βίντεο έγινε trending topic στο Twitter, έλαβε χιλιάδες σχόλια και προβλήθηκε από μεγάλα μίντια του κόσμου, αλλά μερικά στιγμιότυπα που περιλαμβάνει ίσως είναι πράγματι πολύ σκληρά για μερικούς θεατές.