«Είχα ένα θέμα που παραλίγο να με στείλει», δήλωσε ο Βαγγέλης Γερμανός, αναφερόμενος στη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. 

 

Όλα ξεκίνησαν όταν πήγε να κάνει εγχείρηση κήλης, αλλά δεν κόλλησε καλά το πλέγμα. «Πονούσα, μου έλεγαν μην ανησυχείς ίωση είναι θα περάσει, πάρε αντιβίωση. Ήμουν ένα χάλι, ξαπλωμένος στον καναπέ για μία εβδομάδα πονώντας και παίρνοντας χάπια», είπε αρχικά, μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. 

 

Ακολουθώντας τη συμβουλή ενός φίλου του, επισκέφθηκε παθολόγο. «Μου λέει θα σε σκίσουν από εδώ μέχρι εδώ, θα σε καθαρίσουν και θα δούμε αν θα τη βγάλεις. Ήταν αλήθεια, είχε απόλυτο δίκιο. Είχα σηψαιμία. Πάω στο νοσοκομείο, με ανοίγουν, υποτίθεται με καθαρίζουν, με ράβουν ξανά. Εξετάσεις επί εξετάσεων, ήταν χάλια. Με κατεβάζουν στην εντατική, με διασωληνώνουν, με ανοίγουν ξανά», περιέγραψε ο Βαγγέλης Γερμανός. 

 

«Από τη στιγμή που μπήκα δεύτερη φορά στο νοσοκομείο και με πλάκωσαν στα παυσίπονα, άρχισα να ψιλοχάνω την πραγματικότητα. Ήθελα να γίνω καλά και να σηκωθώ να φύγω», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι από τα φάρμακα δεν καταλάβαινε και πολλά. 

 

«Έκαναν ιατρικό συμβούλιο, ήρθαν άνθρωποι από άλλα νοσοκομεία για το δεύτερο άνοιγμα. Αυτό ήταν πολύ σοβαρό. Στο πρώτο άνοιγμα μου είπε ο γιατρός “καθάρισα ό,τι μπόρεσα αλλά δεν μπόρεσα να καθαρίσω τελείως γιατί τα όργανά σου ήταν μια μαυροκόκκινη μάζα”», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι τότε είχε διαδοθεί πως είχε πρόβλημα καρδιάς, κάτι που δεν ίσχυε.  

 

«Έκανα 2,5 ημέρες να ξυπνήσω. Δεν ξυπνάς αμέσως από μια μεγάλη νάρκωση. Καμιά 15αριά ημέρες ήμουν διασωληνωμένος», συνέχισε και περιέγραψε αυτό το διάστημα ως «νεκρό χρόνο, μια τρύπα στη ζωή σου». 

 

«Το ενδιαφέρον και ίσως λίγο κωμικό είναι το τι βλέπεις όταν συνέρχεσαι σιγά σιγά. Έβλεπα σκηνές από το Ran του Κοροσάβα, στρατούς να συγκρούονται. Παλαβά πράγματα. Έβλεπα τίγρεις στον αέρα να σαλτάρουν, γύρω από το κρεβάτι να περνάνε όρθιες ουρές από γάτους. Είναι ταξίδι μεγάλο να συνέλθεις και να έρθεις στην πραγματικότητα», δήλωσε ακόμη.