"hey αμπα!!
κοίτα, οκ, το καταλαβαίνω ότι κάποιες από τις ερωτήσεις μας σε τσαντίζουν, ίσως και να είναι λογικό, αλλά αφού περιμέναμε τουλάχιστον ένα μήνα για την απάντησή σου, δεν γίνεται μετά την ειρωνεία ή την αγανάκτηση να δίνεις και μια υποτυπώδη απάντηση στο ερώτημα? και αυτό επειδή ακριβώς τη δική σου γνώμη ζητήσαμε και θέλουμε!! ... ακόμα και αν δεν έχει σημασία για σένα,, θα συνεχίζω φανατικά να σε διαβάζω!"

 

Πάντα απαντάω. Ακόμα και όταν δεν απαντάω, απαντάω. Όταν απαντάω ειρωνικά ή μονολεκτικά δεν το κάνω για να ξεμπερδεύω, το αντίθετο μάλιστα, έχω σκεφτεί πολύ καλά τι θα γράψω, όσο πιο σύντομη είναι η απάντηση τόσο πιο πολύ την έχω σκεφτεί.

 

Η ειρωνεία λέει αυτά που αν λεχθούν χωρίς τη μικρή δόση χιούμορ θα πληγώσουν ακόμη περισσότερο. Αυτό που αποφεύγω να επισημάνω είναι αυτό που δε λέγεται. Και ξέρεις, μερικές ερωτήσεις απλώς δεν έχουν απάντηση.

 

+++++++++++

 

 

(απάντηση στην #7, 27/11/12) Αγαπητή Αμπα,
Λυπάμαι που θα σου καταρρίψω πεποιθήσεις ζωής αλλά μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις σου και τα κέφια σου. Οι σκέψεις δημιουργούν συναισθήματα και οδηγούν σε πράξεις. Θετικές σκέψεις-> Θετικά Συναισθήματα->Συμπεριφορές που ενισχύουν αυτές τις σκέψεις. Άρα το επιχείρημα ότι δε μπορείς να ελέγξεις τα κέφια σου είναι αβάσιμο. Δεύτερον, και βέβαια μπορείς να ελέγξεις και να τροποποιήσεις τις σκέψεις σου καθώς ο δικός σου εγκέφαλος είναι αυτός που τις δημιουργεί και δε στις επιβάλλει καμία ανώτερη δύναμη. Υπάρχει ολόκληρος κλάδος της ψυχολογίας (cognitive psychology) και σχολή ψυχοθεραπείας (cognitive behavioral therapy) που βασίζεται στην αρχή πως εσύ ορίζεις άρα και χειρίζεσαι το περιεχόμενο των σκέψεών σου. (Διάβασε λίγο Aaron Beck και μείνε ψύχραιμη γιατί αν όντως πίστευες αυτά που έγραφες θα πέσεις από τα σύννεφα).
Σε διαβάζει πολύς κόσμος και επηρεάζεται από εσένα ώστε να αναπαράγει δικές σου λανθασμένες αντιλήψεις...
 

 

Ξέρεις τι μου θυμίζεις; Τον Τζόι από τα φιλαράκια, που είχε μάθει όλες τις λέξεις από Κ και τις έλεγε με κάθε ευκαιρία. Επειδή σπουδάζεις κάτι – υποθέτω – πρόσεχε, μην πέφτεις όπου μυριστείς ότι κάποιος μπορεί να μιλάει για κάτι που ψιλοξέρεις και κυρίως μην πετάς όρους και κλάδους, γιατί αντί να φανείς αυθεντία, φαίνεσαι ψώνιο.

 

Λες να πιστεύω ότι οι σκέψεις έρχονται μαγικά μέσα από αόρατα κύματα; Φυσικά και έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις τις σκέψεις σου, με την έννοια ότι είσαι φουλ εξοπλισμένος για κάτι τέτοιο, αλλά για το κατά πόσο μπορείς με διαταγή και απόφαση όταν θέλεις, ή αν μπορείς γενικά... αν μπορούσαμε θα χρειαζόμασταν τους ψυχολόγους άραγε;

 

Σε προκαλώ να το διαβάσεις και να διατάξεις τον εαυτό σου να μην εκνευριστεί με αυτά που διαβάζεις.

 

+++++++++++++++

 

"Σε εκτιμουσα χωρις να σε ξερω,απο τα λεγομενα σου εδω,και απορουσα κι ολας(επειδη εισαι γυναικα,και πολυ σπανια εκτιμαω ατομα του φιλου σου)

Βεβαια μολις διαβασα οτι σου αρεσει η σειρα sex and the city οποτε απογοητευτηκα.

Ολες βλαμμενες ειστε τελικα.

ΒΕΣΤ ΡΕΓΑΡΔΣ"

 

Αν δεν εκτιμάς σπάνια άτομα που αποτελούν το 50% του πληθυσμού αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να μείνεις μόνος σου Σάββατο βράδι.