Στα λίγα τραπέζια μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα καπνίζουν, ψήνουν σιτεύουν και σερβίρουν ένα μικρό μενού για «secret dining», από ψάρι ημέρας μέχρι εκλεκτά κρεατικά. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός
Στα λίγα τραπέζια μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα καπνίζουν, ψήνουν σιτεύουν και σερβίρουν ένα μικρό μενού για «secret dining», από ψάρι ημέρας μέχρι εκλεκτά κρεατικά. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Το ολοκαίνουριο all day bar restaurant Frater & Soror στη γειτονιά του Παγκρατίου έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό. Βιομηχανικές γραμμές σε φωτεινούς χρωματισμούς δίνουν τον τόνο στον χώρο με το επιμελώς ατημέλητο διακοσμητικό ύφος που κυριαρχεί και στα τρία επίπεδα.

 

Στην είσοδο σε υποδέχεται η μεγάλη φασαριόζικη μπάρα, έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση σε κοκτέιλ. Είχαμε όρεξη να φάμε και συγκεντρωθήκαμε στην απόλαυση της μαγειρικής τέχνης του σεφ Δημοσθένη Μπαλόπουλου. Το μικρό μενού καταργεί τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε πρώτα και κυρίως και πατάει στη λογική του μοιράσματος των πιάτων με την παρέα σου ή... όχι. Άλλωστε, το προτείνει και το μενού, που στην κορυφή του γράφει «to share or not to share».

 

Το μικρό μενού καταργεί τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε πρώτα και κυρίως και πατάει στη λογική του μοιράσματος των πιάτων με την παρέα σου ή... όχι. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός
Το μικρό μενού καταργεί τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε πρώτα και κυρίως και πατάει στη λογική του μοιράσματος των πιάτων με την παρέα σου ή... όχι. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Τις μερίδες δεν θα τις έλεγες χορταστικές. Το διαπιστώνεις όταν έρχεται το καλαμάρι με σάλτσα πιπεριάς, λεπτές φέτες chorizo και ελιές πάνω σε μπουκιές τηγανητού ψωμιού (€14,50). Ένα πιάτο που ακολουθεί τη φιλοσοφία escabeche, η οποία στη μεσογειακή αλλά και νοτιοαμερικανική κουζίνα υποδηλώνει μαγείρεμα σε μαρινάδα που έχει ως βάση το ξίδι με πάπρικα ή σαφράν. Γευστικό, με ωραία οξύτητα στη σάλτσα, που τελικά κλέβει την παράσταση από το καλαμάρι.

 

Στη φιλοσοφία του fusion μεζέ είναι και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με ψητό λάχανο, καμένο βούτυρο και αυγολέμονο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (€12). Ιδιαίτερο το πάντρεμα των γεύσεων, που αγκαλιάζει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Το καλό φαγητό δρα σαν τονωτικό και τα ψητά κεφτεδάκια από σπάλα αρνιού πάνω σε ψητά πράσινα φασολάκια με σάλτσα ανθόγαλου και φιστίκια (€14,50) είναι από τα πιάτα που δεν θέλεις να μοιραστείς.

 

Βιομηχανικές γραμμές σε φωτεινούς χρωματισμούς δίνουν τον τόνο στον χώρο με το επιμελώς ατημέλητο διακοσμητικό ύφος που κυριαρχεί και στα τρία επίπεδα. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός
Βιομηχανικές γραμμές σε φωτεινούς χρωματισμούς δίνουν τον τόνο στον χώρο με το επιμελώς ατημέλητο διακοσμητικό ύφος που κυριαρχεί και στα τρία επίπεδα. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Η οινική λίστα προσφέρει λίγες επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Πριν φύγεις, δίνεις στον εαυτό σου την υπόσχεση να επισκεφτείς το υπόγειο όπου βρίσκεται το εστιατόριο Phi Beta Kappa, σαν κρυφό μυστικό που μοιράζονται οι μυημένοι. Εκεί θα συναντήσεις το βασίλειο της κουζίνας του Δημοσθένη Μπαλόπουλου και της ομάδας του, το οποίο είναι εντυπωσιακό.

 

Στα λίγα τραπέζια μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα καπνίζουν, ψήνουν σιτεύουν και σερβίρουν ένα μικρό μενού για «secret dining», από ψάρι ημέρας μέχρι εκλεκτά κρεατικά.

 

Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός
Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός
Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός
Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Frater & Soror, Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7213720