Ο Κώστας Τσίγκας επικεντρώνεται στα φρέσκα, ποιοτικά υλικά.
Ο Κώστας Τσίγκας επικεντρώνεται στα φρέσκα, ποιοτικά υλικά.

 

Οι έθνικ γεύσεις παίζουν δυνατά στην πόλη της Αθήνας και σου δίνουν την ευκαιρία για ένα γαστρονομικό ταξίδι στις γωνιές του κόσμου μέσα από μία ποικιλία επιλόγων που υπόσχονται νέες εμπειρίες.


Η μαγεία των υλικών, των αρωμάτων, της γεύσης και της αισθητικής ασκεί μια παράξενη γοητεία κι αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό του καινούργιου wine-kitchen bar με την παιχνιδιάρικη ονομασία Walla Walla. Εκεί ο Κώστας Τσίγκας αναλαμβάνει να μας στρώσει το τραπέζι.


Καλόγουστη σάλα με μπάρα όπου μπορείς να πιεις κοκτέιλ ή και να δειπνήσεις. Το κρασί είναι πρωταγωνιστής. Στο δεύτερο επίπεδο έχει στηθεί μια όμορφη κάβα με ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα: δίνει τη δυνατότητα αγοράς από το ράφι και με μια μικρή προσαύξηση παίρνει θέση και στο τραπέζι.


Η οινική λίστα του εστιατορίου είναι θεματική, αρχής γενομένης από τα natural/biodynamic κρασιά, και θα αλλάζει κάθε μήνα. Εδώ υπάρχει άποψη, όπως και στο μενού. Ο Τσίγκας, βαθύς γνώστης των εξωτικών υλικών αλλά και της έθνικ κουζίνας, χειρίζεται με μαεστρία και φρέσκες ιδέες το φαγητό.


Οι προτάσεις του καταλόγου προσφέρουν πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και, δοκιμάζοντας τα πιάτα, ανακαλύπτεις ότι είναι σοφά μελετημένα. Δοκιμάσαμε burrata με ψητή κολοκύθα, κουκουνάρι, φουντούκια με χυμό καρότου και μπαλσάμικο (€9). Εντυπωσιακή η ισορροπία των υλικών και το παιχνίδι των γεύσεων.


Το χούμους με ταχίνι αποκτά μια νόστιμη, διαφορετική προσωπικότητα με nduja, συκωτάκια κοτόπουλου και ψητή συνοδευτική πίτα zaatar (€9). Γεύση από Μεξικό δίνει το taco με ψητές γαρίδες που ενισχύονται με σπιτική μαγιονέζα αρωματισμένη με λάιμ, κρέμα από πιπεριά poblano και δροσίζεται με αβοκάντο και μάνγκο (€8).


Τα βελούδινα χειροποίητα dumplings, γεμισμένα με γαρίδα και κοτόπουλο, αγκαλιάζονται από τον πλούσιο ζωμό μανιταριών shiitake και chilli oil που δίνει πικάντικη πινελιά (€8,50). Είναι γευστικότατο.

 

Η οινική λίστα του εστιατορίου είναι θεματική, αρχής γενομένης από τα natural/biodynamic κρασιά, και θα αλλάζει κάθε μήνα.
Η οινική λίστα του εστιατορίου είναι θεματική, αρχής γενομένης από τα natural/biodynamic κρασιά, και θα αλλάζει κάθε μήνα.


Για περισσότερη Ασία και ένταση στη γεύση απολαύσαμε τρώγοντας με τα χέρια bao bun γεμιστό με χοιρινό στήθος και υπέροχη σάλτσα από τζίντζερ και καυτερή πιπεριά (€8). Αν θες να λοξοκοιτάξεις προς Ιταλία, υπάρχει ριζότο με καπνιστό χέλι και φουαγκρά και νιόκι με guanciale, φρέσκο λουκάνικο, μανιτάρια και παρμεζάνα.


Εμπειρία αποτελεί το κατσίκι με αρώματα curry που είναι μαγειρεμένο με ανανά και κουσκούς και είναι για δύο άτομα (€22). Προσηλωμένο στην ιδέα της απόλαυσης είναι και το επιδόρπιο crostata με μήλο, καραμέλα και apple pie spice (€7).


Ο Κώστας Τσίγκας επικεντρώνεται στα φρέσκα, ποιοτικά υλικά και όπως μας εξηγεί: «Θα σερβίρονται πιάτα που θα ακολουθούν τον εποχικό κύκλο και θα αλλάζουν σε καθημερινή βάση».

 

Ο Τσίγκας, βαθύς γνώστης των εξωτικών υλικών αλλά και της έθνικ κουζίνας, χειρίζεται με μαεστρία και φρέσκες ιδέες το φαγητό.
Ο Τσίγκας, βαθύς γνώστης των εξωτικών υλικών αλλά και της έθνικ κουζίνας, χειρίζεται με μαεστρία και φρέσκες ιδέες το φαγητό.


Walla Walla, Αρχελάου 7, Παγκράτι, 210 7230832