Tα ψωμάκια του Meat Lab είναι χειροποίητα και φτιάχνονται κατά παραγγελία αποκλειστικά για το μαγαζί. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Tα ψωμάκια του Meat Lab είναι χειροποίητα και φτιάχνονται κατά παραγγελία αποκλειστικά για το μαγαζί. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Πριν από δύο χρόνια ο Μιχάλης Βραχλιώτης έφερε ένα καπνιστήριο από την Αμερική και ξεκίνησε το Franklyn Smokehouse, με το οποίο συμμετείχε σε διάφορα burger festivals στην πόλη. Η απήχηση στον κόσμο ήταν τέτοια ώστε φέτος, μαζί με τον Χάρη Γερουλάνο, αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα και μέσα στον Αύγουστο άνοιξαν το Meat Lab στο Κουκάκι.

 

Τυπικά πρόκειται για ένα μαγαζί με street food, στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι πολύ παραπάνω. Εκεί θα βρεις λαχταριστά σάντουιτς να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

 

H μυρωδιά από το κρέας σου σπάει τη μύτη πριν καν μπεις στο μαγαζί. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
H μυρωδιά από το κρέας σου σπάει τη μύτη πριν καν μπεις στο μαγαζί. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Καταρχάς, τα ψωμάκια του Meat Lab είναι σκέτος πειρασμός. Βλέπεις, όλα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται κατά παραγγελία αποκλειστικά για το μαγαζί.

 

Τα κρέατα σιγοψήνονται για ώρες σε ξύλο, αποκτώντας μια μοναδική γεύση και αναδίδοντας μια μυρωδιά που σου σπάει τη μύτη πριν καν μπεις στο μαγαζί.

 

Φυσικά, πρέπει να γίνει ειδική μνεία στις υπέροχες πατάτες που θα βρεις εκεί και έρχονται σε 3 επιλογές: φρέσκες, τριπλοτηγανητές, αμερικανικού τύπου πατάτες και σε κύβους. Το καλύτερο; Έχει τηγανητές γλυκοπατάτατες!

 

Extra Tip: Το Meat Lab μας περιμένει από Δευτέρα ως Κυριακή, 12:00-22:00, ενώ σύντομα θα αποκτήσει και υπηρεσία delivery για να φέρνει στον χώρο μας τις απίστευτες νοστιμιές του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Extra Tip: Το Meat Lab μας περιμένει από Δευτέρα ως Κυριακή, 12:00-22:00, ενώ σύντομα θα αποκτήσει και υπηρεσία delivery για να φέρνει στον χώρο μας τις απίστευτες νοστιμιές του. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Και αν δεν πείστηκες ακόμα να σπεύσεις ως το Κουκάκι για να γνωρίσεις το Meat Lab, τότε η tostada με κομμάτια χοιρινής πανσέτας, μπάρμπεκιου sauce, μουστάρδα, τσένταρ, iceberg και πίκλες, αλλά και το brisket sandwich με κομμάτια μοσχαρίσιου στήθους με σάλτσα barbeque, ρόκα, ντομάτα και βούτυρο από γκοργκοντζόλα θα σε κάνουν σίγουρα να τρέξεις ως εκεί.

 

Meat Lab, Χατζηχρήστου 29, Κουκάκι, 210 9241390, Facebook: @meatlabathens