Με βασικό κορμό τα ζυμαρικά και τις πίτσες, το μενού του Barretto κινείται κυρίως στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, έχοντας όμως αρκετές ελληνικές πινελιές και ευρωπαϊκές νότες.
Με βασικό κορμό τα ζυμαρικά και τις πίτσες, το μενού του Barretto κινείται κυρίως στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, έχοντας όμως αρκετές ελληνικές πινελιές και ευρωπαϊκές νότες.

 

Κάτι πολύ εκλεπτυσμένο και νόστιμο παίζει τελευταία στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και αν δεν το έχετε γνωρίσει ακόμα, ειδικά οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, σπεύσατε. Η νέα άφιξη στην πιο κοσμοπολίτικη γειτονιά του κέντρου ακούει στο όνομα Il Barretto και έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει το νέο hype της περιοχής.

 

Το νέο μέλος της οικογένειας Terrablue, στο οποίο ανήκει επίσης το Σερσέ Λα Φαμ, είναι το τέταρτο με την επωνυμία Il Barretto, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, δίνοντας όμως κάτι παραπάνω στο κομμάτι του μπαρ.

 

Έτσι, στο ολοκαίνουριο Barretto όχι μόνο θα φας καταπληκτικά αλλά ο φινετσάτος χώρος ενδείκνυται και για χαλαρό ποτό αλλά και για after office συναντήσεις για aperitivo αλά ιταλικά.

 

Με βασικό κορμό τα ζυμαρικά και τις πίτσες, το μενού του Barretto κινείται κυρίως στα μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας, έχοντας όμως αρκετές ελληνικές πινελιές και ευρωπαϊκές νότες.

 

Δίνοντας έμφαση στις πρώτες ύλες, με εξαιρετικά επιλεγμένα αλλαντικά, ο σεφ Ανδρέας Λαγός που έχει επιμεληθεί το μενού και ο Άκης Βαρθαλάμης στην κουζίνα προτείνουν πιάτα για δυνατές απολαύσεις.

 

Τα arancini κεφτεδάκια με ρύζι, salsiccia και σιγομαγειρεμένη σάλτσα ντομάτας, η πίτσα με ραγού, η κλασική Bucatini Cacio e Ρepe με πεκορίνο και πιπέρι, το Vitello Tonnato, το σπαγγέτι με κρέμα πράσου, κρεμμύδι και σύγκλινο και η δική τους εκδοχή της καρμπονάρα με στριφτούδι Κρήτης και μελάτο αυγό είναι μερικά μόνο απ' τα πιάτα που αξίζει να γευτείς στο Barretto.

 

Θα βρεις επίσης αρκετές χορταστικές σαλάτες (Caprese, Ceasar's, πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό Σκωτίας, Panzanella κ.ά.), καθώς και λαχταριστά burgers με μπιφτέκι από σολομό ή από ρεβίθια και κινόα, εκτός του κλασικού με μοσχαρίσιο μπιφτέκι.

 

Αν τύχει να το επισκεφθείς απόγευμα μην παραλείψεις να ακολουθήσεις το τελετουργικό του aperitivo, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί ή prosecco, που μπορείς να συνοδεύσεις με κάποια νοστιμιά του ειδικού finger food menu. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Αν τύχει να το επισκεφθείς απόγευμα μην παραλείψεις να ακολουθήσεις το τελετουργικό του aperitivo, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί ή prosecco, που μπορείς να συνοδεύσεις με κάποια νοστιμιά του ειδικού finger food menu. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Η κουζίνα ανοίγει απ' τις 9 το πρωί, σερβίροντας πρωινό αλλά και το εκλεκτό χαρμάνι καφέ του Barretto από ποικιλίες Arabica, επιλεγμένες από οικογενειακές φυτείες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, καθώς και της Αφρικής.

 

Αυγά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους, όπως florentin, ποσέ ή τηγανητά, σάντουιτς, pancakes, κρέπες και ποικιλία από κέικ, τάρτες κι άλλα γλυκά συμπληρώνουν αρμονικά το μενού και είναι η τέλεια επιλογή για ένα δυνατό πρωινό ή brunch.

 

Αν τύχει να το επισκεφθείς απόγευμα μην παραλείψεις να ακολουθήσεις το τελετουργικό του aperitivo, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί ή prosecco, που μπορείς να συνοδεύσεις με κάποια νοστιμιά του ειδικού finger food menu.

 

Το μπαρ βγάζει επίσης μερικά πολύ ενδιαφέροντα signature cocktails με την υπογραφή του Βασίλη Ροΐδη, τα οποία εκτελεί ο Νίκος Μανδρέκας. Η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης αναμφίβολα αξίζει μια γνωριμία από κοντά.

 

Il Barretto, Βασιλικής 2, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Αθήνα, 210 3232320, www.ilbarretto.com/el, facebook