Εδώ δεν θα φας κάτι που θα σε ξαφνιάσει. Θα γευτείς το φαγητό της μαμάς, όπως παλιά.
Εδώ δεν θα φας κάτι που θα σε ξαφνιάσει. Θα γευτείς το φαγητό της μαμάς, όπως παλιά.

 

Φαγητό της μαμάς «όπως παλιά» σερβίρει η ευρύχωρη σάλα με τα μικρά σεπαρέ και τις μπουαζερί στους τοίχους, που αποπνέει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και δημιουργεί αίσθηση οικειότητας.

 

Τραπέζια ντυμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και στους τοίχους εικόνες ασπρόμαυρες με στιγμιότυπα της Αθήνας του 18ου αιώνα. Στον πεζόδρομο λίγα τραπέζια κάτω από τα δέντρα χαρίζουν αίσθηση δροσερής αυλής στην καρδιά της Αθήνας.

 

Ο κατάλογος είναι μεγάλος και προσφέρει πολλές ελκυστικές προτάσεις. Αν πεθυμήσατε γεμιστά, μουσακά ή παπουτσάκια, εδώ θα τα γευθείτε και θα σας ξυπνήσουν μνήμες παιδικές.

 

Καθημερινά η κουζίνα σερβίρει και πιάτα ημέρας για τα οποία μαγειρεύονται με αγάπη τα ανοιξιάτικα αγαθά της φύσης. Οι μάγειρες Μίλτος Τσουμάνης και Παναγιώτης Σιαχάμης ετοιμάζουν πολλά και ωραία πιάτα, από γίγαντες πλακί, αγκινάρες αλά πολίτα, κοτόπουλο με κολοκύθια και άνηθο μέχρι σαρδέλα φούρνου και τσιπούρα ριγανάτη.

 

Η ευρύχωρη σάλα με τα μικρά σεπαρέ και τις μπουαζερί στους τοίχους αποπνέει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και δημιουργεί αίσθηση οικειότητας.
Η ευρύχωρη σάλα με τα μικρά σεπαρέ και τις μπουαζερί στους τοίχους αποπνέει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας και δημιουργεί αίσθηση οικειότητας.

 

Σουξέ έχει η σπανακοτυρόπιτα, αφού η νοστιμιά της μένει ανεξίτηλη. Μπόλικη γέμιση από σπανάκι, αρωματικά και φέτα, τραγανό φύλλο και χορταστική μερίδα (€5, €10). Οι μελιτζάνες ραγού μαγειρεύονται στην κατσαρόλα και μετουσιώνονται σε εκλεκτό φαγητό. Μελωμένες, αρωματισμένες με άνηθο, αποκαλύπτουν τη γλύκα τους σε κάθε μπουκιά (€7,20).

 

Τα κολοκυθάκια, γεμιστά με ρύζι και πλούσιο σαν παχιά κρέμα αυγολέμονο, είναι στο φόρτε τους αυτή την εποχή και μπαίνουν στην κατσαρόλα (€9,70).

 

Εδώ δεν θα φας κάτι που θα σε ξαφνιάσει. Θα γευτείς το φαγητό της μαμάς, όπως παλιά. Αν δεν κοιτάξεις το ημερολόγιο, είναι σαν να τρως φαγητό πριν από 50 χρόνια. Το μοσχάρι σιγομαγειρεύεται και σερβίρεται με φρέσκα πράσινα φασολάκια και ωραία ντοματένια σαλτσούλα (€11). Ακόμα και σοφρίτο κερκυραϊκό με πουρέ (11) θα δοκιμάσεις, αν έχει περισσέψει κάποια μερίδα.

 

Το Κεντρικόν έχει πιστό κοινό που το επισκέπτεται από νωρίς το μεσημέρι. Για επιδόρπιο, υπέροχη κρέμα καραμελέ (€3,90). Καταπληκτικό και το παραδοσιακό ραβανί με ωραία μελωμένη υφή (€3,90), για να κλείσεις γλυκά το γεύμα.