Hip Chic

Το νέο all day café του κέντρου φέρνει τη Νέα Υόρκη στο Σύνταγμα.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 25.5.2011 | 13:20

Αρκετά ήταν τα θετικά σχόλια που είχα ακούσει για τον καινούργιο all day χώρο Hip Café στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι, εκεί δόθηκε το απογευματινό ραντεβού με τις φίλες. Μας υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης, ο Παύλος Σταθάκης. Η θέρμη των ματιών του ανταποκρίνεται στο ζεστό χαμόγελό του και την απροσποίητη φιλοξενία του.

Μόλις διαβήκαμε την είσοδο, σαν μαγνήτης μάς τράβηξε η φωτεινή σάλα που συνδυάζει το μοντέρνο στυλ με το μωσαϊκό δάπεδο. Στο κέντρο της σάλας ένα μεγάλο λευκό μοναστηριακό τραπέζι ενισχύει την παρεΐστικη διάθεση και δίπλα η ανοιχτή κουζίνα –που κυριολεκτικά λάμπει από καθαριότητα- σε βάζει στο γευστικό παιχνίδι. Μια λευκοντυμένη μαγείρισσα ετοιμάζει ένα γλυκό κι η ευωδιά του γαργαλάει τα ρουθούνια. «Είναι το τσιζκέικ με μέλι που αξίζει να δοκιμάσετε στο τέλος», λέει ο Παύλος και συνεχίζει: «θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν φρέσκο και μοντέρνο χώρο που θα δίνει στο κοινό τη δυνατότητα ν’ απολαύσει από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το βράδυ από έναν καφέ με pancakes, μέχρι ένα ποτήρι κρασί με μια ωραία σαλάτα...».

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας του Hip Café, ενός ποιοτικού χώρου στον οποίο η αρχιτέκτων και σκηνογράφος Μαίρη Τσαγκάρη χάρισε μοντέρνα αισθητική. Παίρνουμε θέση έξω, στις κομψές πολυθρόνες του Φίλιπ Σταρκ, και πίνουμε ένα ροζέ αφρώδες, χαζεύοντας τον κατάλογο.

Μου άρεσε που το μενού προσφέρει ωραίες ιδέες για πρωινό και brunch, αρκετά σάντουιτς, ποικιλία από σαλάτες, χειροποίητα ζυμαρικά και κάποια μεσογειακά πιάτα ημέρας. Με πόνο ψυχής προσπεράσαμε τα ζυμαρικά που φτιάχνονται με φρέσκα υλικά, προκειμένου να τηρήσουμε το διαιτητικό μας πρόγραμμα, κι έτσι επιλέξαμε σαλάτες.

Δοκιμάσαμε τη σαλάτα με κοτόπουλο, ρόκα, πράσινη και κόκκινη λόλα, φράουλες, καρύδια και σος μελιού. Ήρθε πλούσια, με ολό- φρεσκες και τραγανές τις σαλάτες, νόστιμα τα κομμάτια κοτόπουλου κι οι υπαινιχτικές γλυκές νότες της σος μελιού ισορροπούσαν όμορφα με τις ξινούτσικες φράουλες. Στο ίδιο ευχάριστο γευστικό μήκος ήταν και η σαλάτα με burger καλοφτιαγμένο που συνδυαζόταν με γαλλική σαλάτα, αντίδια, δροσερό λάχανο iceberg, ντομάτα, έμενταλ κι ενισχυόταν από σος μπάρμπεκιου που φτιάχνεται στο μαγαζί. Η μαεστρία στις σαλάτες βρίσκεται όχι μόνο στα φρέσκα λαχανικά αλλά και στον συνδυασμό των υλικών και φυσικά στις σος, που εδώ φτιάχνονται με εξαιρετικό ελαιόλαδο από τη Λακωνία. Ωραίο και απολαυστικό πιάτο ήταν και τα χιονάτα ασπράδια αυγών σκραμπλ που σερβίρονται με ψητό ζαμπόν, σοταρισμένο σπανάκι και ντομάτα πάνω σε φέτα μαύρου ψωμιού.

Ο Παύλος Σταθάκης συνδύασε τις σπουδές σεφ, αποκτώντας εμπειρία σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και χορού, αποφοιτώντας από την Κρατική Σχολή Χορού Αθηνών και, όπως ο ίδιος λέει, «γι’ αρκετά χρόνια ο χορός κι η μαγειρική συνυπήρχαν στη ζωή μου αρμονικά, συμπληρωματικά, λίγο κουραστικά και άκρως διασκεδαστικά. Η δημιουργία του Hip Café ήταν το φυσικό επακόλουθο της συνύπαρξης αυτής».

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού