Μικρό και χαριτωμένο, το εστιατόριο Μινιατούρα, πιστό στο όνομα που έχει δημιουργήσει από το 2002, κάθε μέρα μαγειρεύει νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας με φρέσκα υλικά της εποχής και πολύ μεράκι. Μπαίνοντας, καταλαβαίνεις γιατί οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το πουν «μινιατούρα». Μικρό, με λίγα τραπέζια, αλλά με πολλή ζεστασιά και μεγάλη ποικιλία στις συνταγές. Κάθε μέρα το μενού είναι διαφορετικό και δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις. Την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι, στο διάλειμμά μου από το γραφείο, πέρασα από εκεί. Με πλιγούρι και σαλάτα από λάχανο κάναμε ένα δροσερό ξεκίνημα. Μαζί ήρθε και μια μερίδα ρεβίθια, όχι όπως τα ξέραμε, αλλά ψημένα στο φούρνο με βότανα και μπαχαρικά. Επειδή θέλαμε πολύ να δοκιμάσουμε τα λαζάνια και μια παστουρμαδόπιτα με φύλλο κρούστας, ζητήσαμε, πριν έρθουν τα κυρίως, να μας βάλουν λίγο και από τα δυο. Είχα δίκιο, ήταν και τα δυο πολύ νόστιμα. Για κυρίως πιάτο πήραμε χοιρινό στο φούρνο με πατάτες και λαχανοντολμάδες αυγολέμονο. Είναι υπέροχο να ξέρεις ότι όποια μέρα και να πας μπορείς να φας κάτι άλλο και να μοιάζει με εκείνο της μαμάς ή της γιαγιάς, όπως λέει χαριτολογώντας ο ιδιοκτήτης, κάνοντας σχόλιο για την ηλικία του. Ταυτόχρονα, όμως, να βρίσκεσαι και σε ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτο και προσεγμένο που δίνει την αίσθηση μια άλλης εποχής. Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα εκτιμητέα από τους θαμώνες της Μινιατούρας, αφού στο διάστημα που λειτουργεί έχει κατακτήσει ένα μεγάλο κοινό από όλες τις ηλικίες, που αγαπάει το καλό φαγητό.