Seawolf: ένα νέο ψαροεστιατόριο μας υποδέχεται στο Κουκάκι

Μενού που εστιάζει στη φρέσκια πρώτη ύλη και πιάτα που συστήνουν τη μοντέρνα ψαροφαγία

4.11.2019 | 13:05
Seawolf: ένα νέο ψαροεστιατόριο μας υποδέχεται στο Κουκάκι
Ένας θαλασσόλυκος ήρθε να ταράξει τα νερά στο Κουκάκι.

 

Ένας θαλασσόλυκος ήρθε να ταράξει τα νερά στο Κουκάκι. Το Seawolf είναι το καινούργιο ψαροεστιατόριο που άνοιξε στην καρδιά του θέρους στον κεντρικό δρόμο της Δημητρακοπούλου. Το Κουκάκι είναι μια ζωντανή περιοχή του αστικού ιστού με αρκετές επιλογές σε φαγητό, όμως ένα δυνατό μαγαζί για ψάρι έλειπε.

 

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας, που μαζί με τον αδελφό του Γιάννη και τον σεφ Ανέστη Γκαμπέση αποφάσισαν να βουτήξουν στα... βαθιά νερά και να επενδύσουν στην περιοχή. «Θεωρώ ότι το Κουκάκι έχει προοπτική και γαστρονομικό ενδιαφέρον» λέει ο Ηλίας και συνεχίζει: «Εκτός από το φαγητό, έχει ζήτηση και το κρασί. Το Κουκάκι τραβάει κρασί».

 

Ο χώρος ήταν για πολλά χρόνια καφενείο και χαρτοπαιχτική λέσχη και διαμορφώθηκε όμορφα με μωσαϊκό στο δάπεδο, ανοιχτή κουζίνα στο έμπα με μπάρα και stools για όσους θέλουν να παρακολουθούν τον σεφ να ετοιμάζει τα πιάτα, ενώ είναι εντυπωσιακή στη μία πλευρά η αποκάλυψη της παλιάς πέτρας.

 

Το μενού είναι εστιασμένο στη φρέσκια πρώτη ύλη και τα πιάτα σού συστήνουν τη μοντέρνα ψαροφαγία. Ο Ηλίας έχει δουλέψει σε διάφορες κουζίνες της Αθήνας και της Σαντορίνης και πριν ανοίξει το δικό του μαγαζί τον βρίσκαμε στην κουζίνα του εστιατορίου Θαλασσινός. Του αρέσει ο πειραματισμός και δοκιμάζει τη μαγειρική του τέχνη με ντόπια υλικά αλλά και ιδέες από Ασία και Ιαπωνία.

 

Δοκίμασα ένα καινούργιο πιάτο που είναι σαρδέλες υποδειγματικά μαριναρισμένες σε λάχανο ‒έχουν υποστεί ζύμωση‒ και συνοδεύονται από εξαιρετικό λάχανο τουρσί και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (€6). Η απλότητα και η γευστική διαφάνεια σε όλο τους το μεγαλείο.

 

Seawolf: ένα νέο ψαροεστιατόριο μας υποδέχεται στο Κουκάκι
Σαρδέλες υποδειγματικά μαριναρισμένες σε λάχανο.

 

Ο αφρός ταραμά είναι ισορροπημένος και γευστικός, όμως τα τηγανητά φύλλα nori από πάνω και το γουασάμπι σε πράσινες «τελείες» δίπλα δεν προσθέτουν στο γευστικό αποτέλεσμα (€6,50).

 

Ωραιότατη είναι η σαλάτα με αμπελοφάσουλα τραγανά, baby ρόκα και καπνιστή πέστροφα (€8), ένα πιάτο αρωματικό που τρώγεται με μεγάλη ευχαρίστηση. Το μαγειρικό τσαγανό του σεφ ανακαλύπτεις στη φάβα Σαντορίνης, ένα πιάτο με γνωστή ταυτότητα που αξιοποιεί τα παραδοσιακά υλικά και σερβίρεται με κάππαρη, σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, μοσχολέμονο και δίπλα καπνιστό σκουμπρί (€9). Κρατάει τον ελληνικό χαρακτήρα του, αλλά εκφράζεται στο πνεύμα της εποχής.

 

Seawolf: ένα νέο ψαροεστιατόριο μας υποδέχεται στο Κουκάκι
Ο αφρός ταραμά είναι ισορροπημένος και γευστικός.

 

Μεταξένια υφή αποκαλύπτει το σεβίτσε μεξινάρι ή ο κέφαλος με φρέσκο κόλιανδρο και νεροκάρδαμο (€13). Στα κυρίως, το παιχνίδι παίζεται δυνατά με ταλιάτα τόνου με κρούστα μπαχαρικών από σουσάμι και πιπέρια διάφορα μέχρι ξερό κόλιανδρο, τζίντζερ και κάνναβη και συνοδεύεται με πουρέ παστινάκι και ψητό βιολογικό μαρούλι (€17). Πιάτο που καταγράφεται στη γευστική μνήμη.

 

Εξίσου απολαυστικός είναι ο ολόφρεσκος σκάρος περασμένος αέρινα από το τηγάνι που κάνει καλή παρέα στο πιάτο με σταμναγκάθι και υπέροχη σάλτσα από τα αυγά του (€14).

 

Για το τέλος, σοκολάτα μπίτερ με γλυκό περγαμόντο και μάνγκο σορμπέ. Στο Seawolf θα φας νόστιμα, θα απολαύσεις τη φιλοξενία και θα ανανεώσεις το ραντεβού σου.

 

Seawolf, Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι, 210 9229235

Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι
210 9229235
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού