Το μενού είναι εστιασμένο στην ποιοτική κρεατοφαγία που συντονίζεται με την πληθωρικότητα της παρουσίασης και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι νόστιμο και χορταστικό.
Το μενού είναι εστιασμένο στην ποιοτική κρεατοφαγία που συντονίζεται με την πληθωρικότητα της παρουσίασης και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι νόστιμο και χορταστικό.

 

«Aristos Special» είναι το όνομα του νέου εστιατορίου και με το που θα περάσεις την πόρτα του δεν έχεις καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του, βλέποντας στους τοίχους τις συλλεκτικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Αριστοτέλη Ωνάση με την Μαρία Κάλλας, την Τζάκι αλλά και τους αγαπημένους του τραγουδιστές Κόκοτα και Ζαμπέτα. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται και μια κομψή βιβλιοθήκη που φιλοξενεί τα αγαπημένα του πούρα αλλά και βιβλία με την ιστορία του θρυλικού Ωνάση.

 

Πρόκειται για το νέο επιχειρηματικό βήμα του Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει γράψει μια επιτυχημένη πορεία στην εστίαση (Κυρ-Αρίστος, Ψιψίνα, Ακάκιος).

 

«Μετά την επιτυχία του κεμπαπτζίδικου Κυρ-Αρίστος, είχα την έμπνευση να στήσω ένα εστιατόριο με αφορμή τις ιστορίες που είχα συλλέξει από μια κοινή φίλη με την οικογένεια του Ωνάση, την Μαρίνα Ντοτέρου» λέει ο Παναγιώτης και προσθέτει: «Με τίμησε και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση με συλλεκτικά βιβλία που έχουν πάρει θέση στη βιβλιοθήκη».

 

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με γούστο, δερμάτινους καναπέδες, λευκά μακριά τραπεζομάντιλα και κλασικές καρέκλες καφενείου που στην πλάτη τους είναι γραμμένα με καλλιγραφικά γράμματα ονόματα διάσημων από το περιβάλλον του Ωνάση.
Ο χώρος είναι διακοσμημένος με γούστο, δερμάτινους καναπέδες, λευκά μακριά τραπεζομάντιλα και κλασικές καρέκλες καφενείου που στην πλάτη τους είναι γραμμένα με καλλιγραφικά γράμματα ονόματα διάσημων από το περιβάλλον του Ωνάση.

 

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με γούστο, δερμάτινους καναπέδες, λευκά μακριά τραπεζομάντιλα και κλασικές καρέκλες καφενείου που στην πλάτη τους είναι γραμμένα με καλλιγραφικά γράμματα ονόματα διάσημων γυναικών από το περιβάλλον του Ωνάση, συνεργατών του αλλά και προσώπων της οικογένειάς του.

 

Ξεχωρίζει η φινετσάτη μπάρα με τις αντίκες προθήκες για τα ποτά, οι εντυπωσιακές απλίκες που χαρίζουν απαλό φωτισμό και η ανοιχτή κουζίνα. Όλα φτιαγμένα με γούστο σε έναν χώρο προσεγμένο στη λεπτομέρειά του.


Το μενού είναι εστιασμένο στην ποιοτική κρεατοφαγία που συντονίζεται με την πληθωρικότητα της παρουσίασης και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι νόστιμο και χορταστικό.

 

Πρόκειται για το νέο επιχειρηματικό βήμα του Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει γράψει μια επιτυχημένη πορεία στην εστίαση (Κυρ-Αρίστος, Ψιψίνα, Ακάκιος).
Πρόκειται για το νέο επιχειρηματικό βήμα του Παναγιώτη Γιαννακόπουλου, ο οποίος έχει γράψει μια επιτυχημένη πορεία στην εστίαση (Κυρ-Αρίστος, Ψιψίνα, Ακάκιος).

 

Ενδιαφέρουσες είναι οι σαλάτες, π.χ. η τούρτα διαλεχτών λαχανικών που προσγειώνεται στο τραπέζι σε διαφανή πιατέλα που μόλις έχει βγει από το τσέρκι και είναι εντυπωσιακή: λεπτοκομμένο μαρούλι, ρόκα και iceberg αναμειγνύονται με γαλοτύρι, ντομάτα τριμμένη και άφθονους ξηρούς καρπούς (€12,90).Δροσερή και γευστική, με τους ξηρούς καρπούς να ενισχύουν το παιχνίδι των υφών.

 

Πληθωρικό είναι και το πιάτο με τον νησιώτικο ντάκο με ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους, ελιές, κάππαρη, τριμμένη πικάντικη φέτα Τραχιάς και ψιλοκομμένο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι πάνω σε κριθαρένιο κρητικό παξιμάδι, λουσμένο σε ελαιόλαδο (€7,90).


Ορεκτική είναι η πρόταση με τις τηγανιτές πατάτες σε ροδέλες που κόβονται και τηγανίζονται τη στιγμή της παραγγελίας και πάνω τους θρονιάζονται τηγανητά αυγά μάτια (€10). Για τους μερακλήδες υπάρχει παστουρμαδόπιτα (€7,80) αλλά και μοσχαρίσιο λουκάνικο (€7,80).

 

Ορεκτική είναι η πρόταση με τις τηγανιτές πατάτες σε ροδέλες που κόβονται και τηγανίζονται τη στιγμή της παραγγελίας και πάνω τους θρονιάζονται τηγανητά αυγά μάτια (€10).
Ορεκτική είναι η πρόταση με τις τηγανιτές πατάτες σε ροδέλες που κόβονται και τηγανίζονται τη στιγμή της παραγγελίας και πάνω τους θρονιάζονται τηγανητά αυγά μάτια (€10).

 

Από τα κυρίως, το κεμπάπ, φτιαγμένο από μοσχάρι και αρνί, είναι ζουμερό, αφράτο και ξεχειλίζει νοστιμιά. Σερβίρεται πάνω σε ψητή πίτα και συνοδεύεται από γενναία σαλάτα με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, πολύχρωμες πιπεριές και καπνιστή πάπρικα (€9,80).

 

Τα αρνίσια παϊδάκια Βόνιτσας είναι γάλακτος, ψήνονται μαστόρικα και σερβίρονται πάνω σε κομψή ψησταριά με κάρβουνο που τα διατηρεί ζεστά (30 ευρώ/κιλό) ‒ τα κρέατα τα προμηθεύονται από μικρούς παραγωγούς απ' όλη την Ελλάδα.

 

Η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (€28) έρχεται ιδανικά ψημένη πάνω σε ξύλινο δίσκο, το ίδιο και το μοσχαρίσιο φιλέτο (€28) και η γευστική πικάνια που τεμαχίζεται μπροστά στο τραπέζι και συνοδεύεται από 4 διαφορετικά αλάτια.

 

Η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (€28) έρχεται ιδανικά ψημένη πάνω σε ξύλινο δίσκο, το ίδιο και το μοσχαρίσιο φιλέτο (€28) και η γευστική πικάνια που τεμαχίζεται μπροστά στο τραπέζι και συνοδεύεται από 4 διαφορετικά αλάτια.
Η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (€28) έρχεται ιδανικά ψημένη πάνω σε ξύλινο δίσκο, το ίδιο και το μοσχαρίσιο φιλέτο (€28) και η γευστική πικάνια που τεμαχίζεται μπροστά στο τραπέζι και συνοδεύεται από 4 διαφορετικά αλάτια.

 

Η οινική λίστα προσφέρει καλές προτάσεις για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, καθώς και μια σειρά από ενδιαφέρουσες ετικέτες με μπίρες.

 

Κρατήστε χώρο για τα επιδόρπια που φτιάχνει για το μαγαζί το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο Κούτρας. Ελκυστικό είναι το κανταΐφι με φιστίκι Αιγίνης, που συνοδεύεται με ευωδιαστό παγωτό καϊμάκι βουβαλίσιο (€8,50), και το κλασικό μωσαϊκό με γκανάς σοκολάτας (€4,50). Το Aristos Special σας υποδέχεται Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή από το μεσημέρι.

 

Aristos Special, Ζησιμοπούλου 97, Παλαιό Φάληρο, 210 9823273