Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Στην καταπράσινη πλατεία Ελπίδας, οι σεφ Στέλιος Φαρφαράς και Δημήτρης Σούτσος, δημιούργησαν το πιο χαλαρό gastropub στέκι στην περιοχή όπου μεγάλωσαν, προτείνοντας πιάτα φτιαγμένα με ολόφρεσκα υλικά και πολλή αγάπη, αλλά και αυτοσχεδιάζοντας, ανάλογα με τη διάθεση, απαντώντας δημιουργικά στο «φτιάξε ό,τι θέλεις» που ακούγεται κάθε τόσο από τους πελάτες του Park Bench.

 

Εξάλλου, η ιδέα της ανοιχτής κουζίνας είχε στόχο την αλληλεπίδραση με τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική είναι μια work in progress διαδικασία που εμπνέεται από τη στιγμή.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Στον χώρο όπου το minimal συνδυάζεται με το ρετρό μπορείς να απολαύσεις ένα ιδιαίτερο brunch μαζί με τον καφέ σου, να κάνεις ενα σύντομο lunch break για μπέργκερ και μπίρα ή να απολαύσεις ένα after office spritz ή κάποιο από τα κοκτέιλ, συνοδεύοντάς τα με ένα πλατό από εξαιρετικά και πολύ πρωτότυπα σούσι (όπως αυτό με το λαβράκι ή με τον γαύρο).

 

Aν είσαι φαν του κρασιού, η μικρή αλλά ψαγμένη λίστα κρασιών που συνεχώς ανανεώνεται θα σε φέρει σε επαφή με λιγότερο γνωστούς παραγωγούς. Όσο για τα πιάτα του μενού, εκεί θα συναντήσεις ένα πεντανόστιμο mix & match δημιουργικής ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, βασισμένης στα φρέσκα εποχικά προϊόντα του τόπου μας και στη σύγχρονη γαστρονομία.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Οι κροκέτες τραχανά με χταπόδι, κρέμα φέτας και βινεγκρέτ βερίκοκου, οι γαρίδες με ταραμά, ψωμάκι χαρουπιού και πίκλα παντζαριού και το καλαμάρι με φάβα, κρέμα κάππαρης και κρεμμύδι τουρσί είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στον δημιουργικό κόσμο των δύο σεφ.

 

Το μοσχάρι Oyster Blade (που λιώνει στο στόμα) με μανιτάρια, baby πατάτες και γκοργκοντζόλα και το αρνί με πουρέ αγκινάρας, σπαράγγια, πατάτα baby και σάλτσα κάππαρης είναι κάποιες από τις επιλογές που σου μένουν αξέχαστες.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/ LIFO

 

Εξάλλου, οι σεφ ετοιμάζουν για το καλοκαίρι ένα πιο θαλασσινό μενού με νέα πιάτα, όπως το λαβράκι με αλμύρα, κολοκυθάκι σοτέ, ντοματίνια κονφί και σάλτσα κάππαρης, το οποίο μπορείς να απολαμβάνεις πλέον και στα τραπεζάκια στη family friendly πλατεία.

 

H τάρτα λεμόνι με μαρέγκα ή τα choux με κρέμα βανίλιας, σάλτσα σοκολάτας και ξηρούς καρπούς είναι must try γλυκά του Park Bench, ενός χώρου που αναδεικνύει τον αυτοσχεδιασμό ως απαραίτητο συστατικό της γαστρονομίας.

 

Πραμάντων 10, Αθήνα, 21 2106 5303, FB: ParkBench, Instagram: parkbench.ath