Ο Κώστας Τσίγκας, μέσα στην ανοιχτή κουζίνα, «πειράζει» τη μεσογειακή θαλασσινή κουζίνα.
Ο Κώστας Τσίγκας, μέσα στην ανοιχτή κουζίνα, «πειράζει» τη μεσογειακή θαλασσινή κουζίνα.

 

Το Sea Spice υλοποιήθηκε από την επιτυχημένη ομάδα του "Pere Ubu" (με άλλα λόγια το δισυπόστατο concept έγινε τρισυπόστατο). Το all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και τολμά να πειραματιστεί με την κουζίνα, τη μουσική, τη διακόσμηση και τη διασκέδαση.


Με διακόσμηση που θυμίζει πολυτελές γιοτ-δημιουργία του interior designer Βαγγέλη Μπόνιου το Sea Spice συνδυάζει το ναυτικό στιλ με το smart casual.  Στον χώρο δεσπόζει το επιβλητικό μαρμάρινο μπαρ που καταλήγει στην ανοιχτή κουζίνα, συνδέοντας οπτικά τον χώρο του εστιατορίου με τον χώρο της προετοιμασίας των θαλασσινών εδεσμάτων του Κώστα Τσίγκα.


Το ρετρό σερβίρισμα κάποιων προτάσεων σε etageres, πορσελάνινα πολυεπίπεδα σκεύη δηλαδή, δίνει μια ωραία δόση νοσταλγίας.

 

 
Με διακόσμηση που θυμίζει πολυτελές γιοτ-δημιουργία του interior designer Βαγγέλη Μπόνιου το Sea Spice συνδυάζει το ναυτικό στιλ με το smart casual περιβάλλον.
Με διακόσμηση που θυμίζει πολυτελές γιοτ-δημιουργία του interior designer Βαγγέλη Μπόνιου το Sea Spice συνδυάζει το ναυτικό στιλ με το smart casual περιβάλλον.


Ο Κώστας Τσίγκας, μέσα στην ανοιχτή κουζίνα, «πειράζει» τη μεσογειακή θαλασσινή κουζίνα. Ψητό χταπόδι με σάλτσα από μαύρο φασόλι σόγιας και miso, χτένια, ελαφρά σοταρισμένα σε σάλτσα από χυμό καρότου και κάρι, γυαλιστερές με «βούτυρο» από τεκίλα, φασκόμηλο, ρίγανη και λεμόνι, ψητές γαρίδες a la plancha με πικάντικο βούτυρο και ευωδιαστό μοσχολέμονο, λινγκουίνι με αστακό και ψαρικά, σε ραγού από ντομάτα και χουρμά, πίτσα με σπιτική ζύμη, τσίλι, παπάγια και χταπόδι μαγειρεμένο α λα μεξικέν, fish and chips αλλά και ψάρια ολόκληρα ψητά με λαχανικά, όπως και δύο προτάσεις με κρέας, που στα συνοδευτικά τους φιγουράρουν και τα οστρακοειδή, δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο.


Τα καπνιστά και τα μαριναρισμένα όπως σολομός, σαρδέλες, κολιός, τόνος, λακέρδα, σπιτικές αντζούγιες σερβίρονται και αυτά σε etageres. Όλα αυτά συνοδεία παλαιωμένου τσίπουρου ή εκλεκτών κρασιών από τον παγκόσμιο αμπελώνα.


Από γλυκά δοκίμασε οπωσδήποτε την Ρavlova Gigantata με φρέσκα μούρα, γιαούρτι και σιρόπι από χαμομήλι και λεβάντα.
Μετά από κάποια ώρα η μουσική δυναμώνει και το κέφι φουντώνει. Κάθε βράδι με διαφορετικά θεματικά μουσικά party και κάθε Κυριακή υπάρχει live performance.


Sea Spice, Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489