The new fashion icon

Aπό τη Via Bagutta του Μιλάνου στον έκτο όροφο του City Link, το εστιατόριο Paper Moon με τη συγκλονιστική βεράντα στην καρδιά της πόλης, αποκαθιστά την (συχνά κακοποιημένη) τιμή της ιταλικής κουζίνας.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, 21.5.2008 | 00:00

«Υπάρχειελεύθερο τραπέζι έξω στη βεράντα»διευκρίνισε ευγενικά η ψιλόλιγνη κοπέλαστις δύο στυλάτες κυρίες με τις Hermesτσάντες ανά χείρας. Προτίμησαν τη σάλα.Βρίσκομαι στο εστιατόριο Paper Moon, στον6οόροφο του City Link μετά από τη σύντομη, αλλά«αποδοτική» βόλτα στον πεζόδρομοτης Βουκουρεστίου. Η ιταλική κομψότητατου εστιατορίου στην καρδιά του αθηναϊκούshoppingμου φτιάχνει τη διάθεση. Με ταξιδεύεινοερά στη Μοντεναπολεόνε. Και εδώ όμως,οι θαμώνες -γυναίκες ως επί το πλείστον-δείχνουν να λατρεύουν τη μόδα. Επώνυμηκομψότητα και άφθονα λογότυπα σε ρούχακαι τσάντες.

ΤοPaper Moon είναι ένα ιταλικό εστιατόριο μειστορία. Τριάντα χρόνια μεσολαβούν απότότε που η σάλα του άνοιξε για πρώτηφορά στη Via Bagutta στο Μιλάνο από τον PioGalligani Magrini. Οι άνθρωποι της μόδας αμέσωςτο αγκάλιασαν. Δεν άργησε να γίνει τοhotpointτου Giorgio Armani και της Donatella Versace. Στουςφανατικούς φίλους του συγκαταλέγονταιη Vivienne Westwood αλλά και η Αμερικανίδασχεδιάστρια Donna Karan

Σήμερα,αποτελεί διεθνές brand name, καθώς φερώνυμαεστιατόρια υπάρχουν στη Νέα Υόρκη, στοΤόκιο και στην Κωνσταντινούπολη. Αυτάγια την ιστορία.

Στοδιά ταύτα: Ο χώρος του αποπνέει τηνιταλική φινέτσα. Ντυμένος με ανοιχτόχρωμοξύλο και αναπαυτικούς λευκούς καναπέδες.Διακριτική πολυτέλεια σε σωστές δόσεις.Το μοιραίο βλέμμα της Σοφίας Λόρεν καιτο πολλά υποσχόμενο χαμόγελο του ΜαρτσέλοΜαστρογιάνι εποπτεύουν το χώρο από τιςασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους.Η καλοκαιρινή βεράντα, όμως, κάνει τηνέκπληξη. Σου εξασφαλίζει μια θέααπρόσμενη. Είναι μοναδική. Μέρα ή νύχτα,αγναντεύεις απρόσκοπτα Λυκαβηττό καιΑκρόπολη.

Στοτραπέζι τώρα: Τα φρέσκα ραβιόλι γεμιστάμε τυριά σε κρέμα αρωματικής τρούφαςείναι ένα πληθωρικό γευστικό πιάτο.Αξιοζήλευτες είναι οι αληθινές ιταλικέςπίτσες. Λεπτή ζύμη, πλούσια υλικά, όπωςτην απολαμβάνεις στην πατρίδα της. Πολύκαλό το φιλέτο πεσκανδρίτσας με φρέσκοταλιολίνι, με σπανάκι και κρέμα κολοκυθιού.Παρομοίως εξαιρετικό και το λαυράκιστο φούρνο με ντοματίνια, ελιές καιγαρίδες. Ένα από τα αγαπημένα πιάτα μουείναι το Robespierre:μια ωραία ταλιάτα από μοσχάρι, ελάχισταψημένη και αρωματισμένη με δεντρολίβανοκαι πράσινο πιπέρι. Μάλλον δύσκολο νααντισταθείς στην κλασική τιραμισού,που έρχεται μέσα σε φλιτζάνι του καφέ.Εκστασιάζει όσους τη δοκιμάζουν.Συμπέρασμα: Το Paper Moon έχει ήδη κατακτήσειτο αθηναϊκό κοινό. Τα καταφέρνει θαυμάσιαως ένα από τα λαμπρά πόστα της ιταλικήςκουζίνας στην Αθήνα.

 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Στο Ζohós για εκλεπτυσμένους μεζέδες από τον Σάκη Βενέτη και τον Χάρη Αντωνόπουλο

Στο Ζohós για εκλεπτυσμένους μεζέδες από τον Σάκη Βενέτη και τον Χάρη Αντωνόπουλο

Ζωή Παρασίδη |