Το υγιεινό πρωινό τρώγεται σε μπωλ

Στα Coffee Berry μπορείτε πλέον να απολαύσετε κάθε στιγμή της ημέρας τονωτικά smoothie bowls, θρεπτικά γιαούρτια αλλά και λαχταριστά ροφήματα.

The LiFO team, 9.11.2021 | 15:57
ADVERTORIAL

 

Λένε πως κάποιος αρχίζει να σε ξέρει πραγματικά όταν μάθει πώς πίνεις τον καφέ σου. Αν θεωρήσουμε πως αυτό ισχύει, τότε ο barista στα Coffee Berry της γειτονιάς μου με ξέρει όπως λίγοι, μιας και κάθε πρωί πριν φτάσω στο γραφείο, κάνω μια πατροπαράδοτη στάση εκεί για τον πρώτο καφέ της ημέρας. Δε χρειάζεται να «δώσω» παραγγελία, μιας και με το «καλημέρα» ξέρουν το όνομά μου και πώς πίνω τον καφέ μου.

 

Το πρωί μιας ημέρας που προμηνυόταν αρκετά απαιτητική για μένα, ζήτησα τον καφέ μου διπλό για να έχω έξτρα τόνωση και αποδοτικότητα σε όσα με περίμεναν. Πέρα από αυτό, όμως, ένιωθα τα πρώτα γουργουρίσματα να με «καλούν» απειλητικά, όμως δεν ήθελα να φάω κάτι πρόχειρο, μιας και προσπαθώ να ακολουθώ μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

 

Τα Coffee Berry της γειτονιάς εκείνη τη μέρα είχαν αρκετούς «διψασμένους» για καφέ που περίμεναν στην ουρά κι όσο περίμενα μαζί τους σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να φάω, μιας και οι υποχρεώσεις μου δε μου άφηναν χώρο για να κάνω στάση και στο σούπερ μάρκετ ώστε να πάρω υλικά και να φτιάξω κάτι στη δουλειά.

 

Όσο σκεφτόμουν όλα αυτά, άκουσα τον μπροστινό από εμένα στην ουρά να ζητάει από τον υπάλληλο ένα Energy Bowl. Δεν είχα ξανακούσει να παραγγέλνουν κάτι τέτοιο στο αγαπημένο μου καφέ, όποτε αμέσως ρώτησα τους ανθρώπους του μαγαζιού για να μάθω περισσότερα.

 

Το υγιεινό πρωινό τρώγεται σε μπωλ

 

Αμέσως μου εξήγησε πως πλέον στα Coffee Berry μπορεί κανείς να βρει 3 δροσερά και θρεπτικά smoothie bowls, τον ιδανικό δηλαδή τρόπο για να ξεκινήσει υγιεινά την ημέρα του. Το Energy Bowl το οποίο «γλυκοκοίταζα» περιέχει γιαούρτι 2%, acai, μπανάνα, αμυγδαλοβούτυρο, μέλι θυμαρίσιο, ακτινίδιο, μήλο, φρούτα του δάσους, σπόρους chia, μείγμα ξηρών καρπών, ενώ μπορεί κανείς να επιλέξει και το Bliss Bowl (με γιαούρτι 2%, φράουλα, μπανάνα, μέλι θυμαρίσιο, granola, gianduja με στέβια, σπόρους chia) αλλά και το Healthy Bowl (με γιαούρτι 2%, αβοκάντο, σπανάκι, πράσινο μήλο, ανανά, ακτινίδιο, δυόσμο, granola και φρούτα του δάσους).

 

Πήρα όπως και ο μπροστινός μου χωρίς δεύτερη σκέψη το Energy Bowl, το οποίο απόλαυσα μαζί με τον καφέ μου, όσο διάβαζα τα νέα e-mails στο γραφείο και ήταν όντως η σωστή επιλογή για να αποκτήσω την ενέργεια που χρειαζόμουν χωρίς να «βαρύνω» από το γεύμα.

 

Την επόμενη μέρα, όπως ήταν αναμενόμενο, ήθελα και πάλι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ μαζί με τον καφέ μου κι αυτή τη φορά ο υπάλληλος του Coffee Berry είχε να μου προτείνει μια εναλλακτική επιλογή. Μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα στο γιαούρτι granola, με γιαούρτι 2%, θυμαρίσιο μέλι, granola, banana chips και το γιαούρτι φρέσκων φρούτων με γιαούρτι 2%, θυμαρίσιο μέλι, ανανά κι ακτινίδιο. Ως λάτρης των φρούτων επέλεξα το δεύτερο και δεν το μετάνιωσα.

 

Το υγιεινό πρωινό σερβίρεται σε μπωλ

 

Την ώρα που έφτανα στο ταμείο η «διπλανή» μου στο γραφείο μου έστειλε μήνυμα SOS: Είχε υπογλυκαιμία και μου ζήτησε αν μπορώ να της πάω «κάτι γλυκό και ωραίο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Έδειξα απευθείας το μήνυμα στον υπάλληλο του Coffee Berry για να κινηθεί αναλόγως. Ξεκίνησε χωρίς δεύτερη σκέψη να μου φτιάχνει το Chocolate Caramel Dream, ένα απολαυστικό ρόφημα με κλασική και λευκή σοκολάτα, σιρόπι καραμέλα, μπισκότο digestive και σαντιγί και μου είπε πως αν άρεσε στη συνάδελφό μου, την επόμενη φορά θα έφτιαχνε το Berry Sprinkle, αυτό με βάση τη λευκή σοκολάτα και φράουλα, μπισκότο digestive, blueberries και σαντιγί.

 

Το υγιεινό πρωινό τρώγεται σε μπωλ

 

Μαντέψτε τι πήρα μαζί με τον καφέ στην παραγγελία της επόμενης ημέρας.

Οδηγός Γεύσης