Αν έχεις μεγαλώσει τρώγοντας για απογευματινό γλυκό, προζυμένιο ψωμί και ζάχαρη, τότε μάλλον ανήκεις στη γενιά όπου το καθημερινό καρβέλι δεν έλειπε ποτέ από το τραπέζι – ακόμα και για να «σπρώξεις» τα μακαρόνια. Παρ’ ότι σήμερα πολλές συνήθειες έχουν αλλάξει, το ψωμί παραμένει για όλους μας εκείνο το απαραίτητο συνοδευτικό που κάνει το καθημερινό φαγητό λίγο πιο «ελληνικό». Όταν μάλιστα είναι χωριάτικο, χειροποίητο και έχει εκείνη τη χαρακτηριστική όξινη γεύση του προζυμιού, τότε σε κάνει να νιώσεις την απόλυτη σπιτική φροντίδα που κάνει κάθε γεύμα πιο νόστιμο.

 

Ένα ψωμί υψηλής ποιότητας για κάθε γεύμα της μέρας

 

Κι όταν λέμε γεύμα, δεν εννοούμε μόνο το μεσημεριανό τραπέζι – που πλέον είναι μάλλον Κυριακάτικη πολυτέλεια. Εννοούμε κάθε στιγμή που αναζητάς μια νόστιμη γεύση για να χορτάσεις και να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις την ημέρα σου. Από το πρωινό με βούτυρο και αρωματικό μέλι μέχρι το σαντουϊτσάκι που θα τσιμπήσεις για κολατσιό ή το ελαφρύ βραδινό πριν τον ύπνο – υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από ελληνική σαλάτα και ψωμί;

 

Ένα ψωμί υψηλής ποιότητας για κάθε γεύμα της ημέρας

 

Ο Καραμολέγκος που είναι εδώ και χρόνια κομμάτι της καθημερινής μας γευστικής συνήθειας καταφέρνει να μας ξυπνήσει αναμνήσεις από αγνές γεύσεις με τη νέα σειρά ΠΡΟΖΥΜΟ. Ένα ψωμί με υψηλή θρεπτική αξία που σε μαγεύει με το άρωμα και την ιδιαίτερη νοστιμιά του χάρη στο προζύμι φυσικής ωρίμανσης. Κι επειδή όλοι κάποτε είχαμε στην οικογένεια, μια θεία, γιαγιά ή γειτόνισσα που ζύμωνε το ψωμί, οι εικόνες αυτές ζωντανεύουν σε κάθε γεύμα που δημιουργείς με το ΠΡΟΖΥΜΟ.

 

Μάλιστα ο Καραμολέγκος για να τιμήσει την παράδοση της χώρας μας αναζήτησε διαφορετικές εκδοχές του προζυμένιου ψωμιού, ταξιδεύοντας σε τόπους ή ζωντανεύοντας παλιές συνταγές ώστε να μας προσφέρει μια σειρά από προτάσεις που μυρίζουν Ελλάδα και έχουν τη γεύση της παράδοσης.

 

Ένα ψωμί υψηλής ποιότητας για κάθε γεύμα της ημέρας

 

Από τον τραχύ τόπο της Σαντορίνης έρχεται το ΠΡΟΖΥΜΟ Σαντορινιό με φυσικό προζύμι ολικής που χαρίζει την πλούσια και πολυεπίπεδη γεύση του. Ο Θεσσαλικός κάμπος χαρίζει την έμπνευση για το ΠΡΟΖΥΜΟ Θεσσαλικό με προζύμι σκληρού σιταριού που είναι αφράτο και γλυκοφάγωτο με  χρυσαφένιο χρώμα σαν τα σιτάρια του θεσσαλικού κάμπου. Το ΠΡΟΖΥΜΟ ορεινό με προζύμι σίτου έχει μεστή και στιβαρή γεύση που ταιριάζει στον βουνίσιο  χαρακτήρα του και το ΠΡΟΖΥΜΟ με προζύμι ζέας αναβιώνει μια συνταγή υψηλής θρεπτικής αξίας που ανεβάζει την ποιότητα της καθημερινής μας διατροφής.

 

Ένα ψωμί υψηλής ποιότητας για κάθε γεύμα της μέρας

 

Οι σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις παντρεύονται με την αγνότητα του παρελθόντος και μπορούμε να απολαμβάνουμε ένα γευστικό ψωμί, χωρίς συντηρητικά, που ο Καραμολέγκος έφτιαξε με αγάπη. Η νέα σειρά ΠΡΟΖΥΜΟ γίνεται το ψωμί όλης της οικογένειας και σε κάθε φέτα του χαρίζει ένα χαμόγελο ευχαρίστησης όπως τότε που το ψωμί με τη ζάχαρη ήταν το αγαπημένο σου γλυκό.

 

Οδηγός Γεύσης