Οι στοές της Αθήνας μοιάζουν με μικρές κοινωνίες που βρίσκονται καλά κρυμμένες μέσα στην καθημερινότητα της πόλης. Γειτονιές με τους δικούς τους κανόνες, τα δικά τους μυστικά και, φυσικά, τη δική τους μοναδική ιστορία που γράφεται εδώ και χρόνια, διαμορφώνοντας μια αυθύπαρκτη, και ίσως ανυπότακτη, κοινότητα.

 

Η Στοά Καΐρη είναι η πρώτη στοά των Αθηνών, καθώς ιδρύθηκε το 1934, και έχει φιλοξενήσει κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα βιοτεχνών. Σημείο κατατατεθέν αυτής της κλειστής γειτονιάς είναι το γνωστό οπλοτεχνουργείο της οικογένειας Παπαϊωάννου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σημείο και συνδέεται με την ιστορία της.

 

Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα που αποπνέει αυτή γωνιά του ιστορικού κέντρου, η Μαρία Βαρκάρη-Δημητρίου, ιδιοκτήτρια ενός από τα ακίνητα και διαχειρίστρια του κτιρίου, πήρε την απόφαση να ανακαινίσει τη Στοά Καΐρη ώστε να την αναδείξει το παρελθόν της και να ανασύρει μια ποιότητα αισθητικής που έρχεται από παλιά. Και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, διατηρώντας τη vintage αίσθηση μέσα από έναν σχεδιασμό που συγκινεί με τις αναφορές του στην αριστοκρατική Αθήνα του χτες.

 

Το παλιό καφενείο της Στοάς Καΐρη έγινε σημείο συνάντησης για όλη την ημέρα, προσφέροντας από το πρωί εξαιρετικό καφέ, brunch, γεύσεις και κοκτέιλ σε ένα vintage περιβάλλον όπου κάθε λεπτομέρεια αποτελεί κομμάτι της αστικής ιστορίας.

 

Στοά Καΐρη all-day bar
Ο σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης δημιουργεί στην κουζίνα του all-day bar μικρά αριστουργήματα, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με τις διεθνείς τάσεις.

 

Ο σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης –δεν θα μπορούσες να σκεφτείς πιο ταιριαστό συνδυασμό για τον χώρο– δημιουργεί στην κουζίνα του all-day bar μικρά αριστουργήματα, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με τις διεθνείς τάσεις. Τα ντολμαδάκια με μυρωδικά και καπνιστή πέστροφα, τα tacos με σουτζουκάκια, κρέμα αβοκάντο και πέρλες μαύρου σκόρδου, αλλά και τα pancakes με νεαρό σπανάκι και ξινοτύρι Νάξου είναι κάποιες από τις προτάσεις που πρέπει να γευτείς από ένα μενού που διατηρεί τον κοσμοπολίτικο αέρα του, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας.

 

Η νύχτα στη Στοά Καΐρη είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, με τραπεζάκια που απλώνονται παντού, σαν μικρές χρονοκάψουλες που θα σε παρασύρουν μακριά από την καθημερινότητα της Αθήνας. Η signature cocktail list περιλαμβάνει δροσιστικές μείξεις που ορίζουν την καλοκαιρινή σου διάθεση. Must try το Mama Banana, το Daiquiri με Artesano white rum αλλά και το Cherry Julep με Buffalo Trace, Sailor Jerry basil και bitter.

 

All-day σημείο αναφοράς, η Στοά Καΐρη είναι προορισμός όταν θέλεις να χαθείς μέσα στην ατμόσφαιρα μια άλλης εποχής, ενώ γεύεσαι με όλες σου τις αισθήσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει.

 

Στοά Καΐρη all-day bar
All-day σημείο αναφοράς, η Στοά Καΐρη είναι προορισμός όταν θέλεις να χαθείς μέσα στην ατμόσφαιρα μια άλλης εποχής

 

Στοά Καΐρη: Καΐρη 6, 210 0109748,

Facebook,  Instagram

Οδηγός Γεύσης