ADVERTORIAL

 

Όσες φορές κι αν γευτείς την ελληνική κουζίνα, ποτέ δεν χορταίνεις τη νοστιμιά, τα αρώματά της και κυρίως τις αναμνήσεις που σου ξυπνά. Φαντάσου, λοιπόν, όλα αυτά μέσα από τη δημιουργική ματιά που θα συναντήσεις στο Μανιτάρι, το βραβευμένο εστιατόριο που δημιούργησε ο Γιάννης Ζιάγκας στην Καλαμαριά.

 

Ο χώρος από την πρώτη κιόλας στιγμή σε κάνει να αισθάνεσαι τη ζεστασιά της ατμόσφαιρας και σε προετοιμάζει για μια εμπειρία όπου πρωταγωνιστούν οι γεύσεις και η φαντασία. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα όλα όσα θα συναντήσεις στο μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης

 

To Μανιτάρι Mediterranean Flavors
Οι προτάσεις στο Μανιτάρι συνδυάζουν την ελληνική παράδοση με τις σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές σε απόλυτη ισορροπία.

 

Με υλικά που έρχονται απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας και ακολουθούν κάθε εποχή για να τιμήσουν τον πλούτο της φύσης, οι προτάσεις στο Μανιτάρι συνδυάζουν την ελληνική παράδοση με τις σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές σε απόλυτη ισορροπία.

 

Ανάμεσα στα signature πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το ριζότο σαν «λαχανοντολμάς» με βουβαλίσιο κιμά Κερκίνης, μυρωδικά και αυγολέμονο με ζωμό από λάχανο και περγαμόντο, μια γεύση οικεία που επανασυστήνεται σε μια άκρως γευστική εκδοχή. Ο φρέσκος μπακαλιάρος του Αιγαίου με κρούστα φουντούκι, κουσκουσάκι βουβαλίσιο με μύδια τουρσί και πικάντικη μουστάρδα είναι μια απόλαυση που μυρίζει ελληνική θάλασσα. Στα must try και τα τραγανά dumplings με κοκκινιστή ουρά μόσχου, καπνιστή μους από τζατζίκι, πίκλες κρεμμύδι και αρωματικό ελαιόλαδο. Στο Μανιτάρι όλα τα πιάτα του καταλόγου έχουν μια δική τους ιστορία να διηγηθούν και κάθε τόσο παρουσιάζονται νέες προτάσεις ως πιάτα ημέρας, βασισμένα στην εποχικότητα και τα φρέσκα υλικά.

 

To Μανιτάρι Mediterranean Flavors
Φρέσκος μπακαλιάρος του Αιγαίου με κρούστα φουντούκι, κουσκουσάκι βουβαλίσιο με μύδια τουρσί και πικάντικη μουστάρδα.

 

Η λίστα με τα κρασιά συνοδεύει το γεύμα σου, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις ιδιαίτερες προτάσεις της κουζίνας, ενώ όλο το καλοκαίρι απολαύσαμε τις μείξεις που δημιούργησε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης στη signature cocktail list που δημιούργησε ειδικά για το Μανιτάρι. Σε αυτόν τον χώρο οι γευστικές εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ, όπως ατελείωτη είναι και η ελληνική κουζίνα και όσα έχει να προσφέρει στη γαστρονομία.

 

Το Μανιτάρι τιμά όχι μόνο τη γεύση του τόπου μας αλλά και τη φιλοσοφία της φιλοξενίας που σε κάνει να νιώθεις τιμώμενος επισκέπτης. Αυτό είναι που κάνει την εμπειρία τόσο μοναδική όσο και η ίδια η κουλτούρα μας.

 

Στo Μανιτάρι Mediterranean Flavors οι γευστικές εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ
Όσες φορές κι αν γευτείς την ελληνική κουζίνα, ποτέ δεν χορταίνεις τη νοστιμιά, τα αρώματά της και κυρίως τις αναμνήσεις που σου ξυπνά.

 

Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 2310 415289 

www.to-manitari.gr

Facebook: Το Μανιτάρι Restaurant
 

Οδηγός Γεύσης