ADVERTORIAL

 

Tο Special έγινε 50! Ή, για να το πούμε καλύτερα, το δικό μας Special έγινε 50! Το ζαχαροπλαστείο των Άνω Πετραλώνων έκλεισε μισό αιώνα και το γιόρτασε με όλους τους αγαπημένους φίλους, πελάτες και συνεργάτες που έχουν να θυμηθούν αμέτρητες στιγμές στο 124 της οδού Τριών Ιεραρχών. 

 

Στιγμές από το 1973, τότε που ο παππούς Γρηγόρης Παπαδόπουλος αποφάσισε να ανοίξει αυτό το ζαχαροπλαστείο για να στεγάσει το πάθος του για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Τα κλασικά γλυκά της εποχής, το προφιτερόλ (έτσι όπως το περιέγραφε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην περίφημη σκηνή της ταινίας Χτυποκάρδια στο θρανίο), τα χειροποίητα σιροπιαστά και φυσικά η vintage πάστα ποντικάκι γέμιζαν τις βιτρίνες του Special.

 

Special Patisserie

 

Τα γερά θεμέλια αυτής της οικογενειακής επιχείρησης παρέμειναν σταθερά, καθώς το τιμόνι ανέλαβε η δεύτερη γενιά, η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Καραλίδης, που ανέλαβε το εργαστήρι. Στο Special όλα φτιάχνονται από την αρχή με φρέσκα υλικά, φρούτα εποχής και μεγάλη προσοχή στην ποιότητα που παραμένει βασική αξία, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η γαλλική ζαχαροπλαστική ήρθε να προστεθεί στα γλυκά που προσφέρει το Special με δημιουργίες που συνδυάζουν τη γεύση και την εμφάνιση, «μιλώντας» σε όλες τις αισθήσεις. 

 

Αν είσαι λάτρης της μαύρης σοκολάτας, πρέπει να δοκιμάσεις την τούρτα μους μπίτερ, ενώ για όσους προτιμούν τη βανίλια, η πάστα με βανίλια, σοκολάτα γάλακτος και φρούτα του δάσους είναι στα απολύτως must try. Εξαιρετική και η εξωτική πάστα με καρύδα, μάνγκο και passion fruit, αλλά και η σοκολατόπιτα ή το red velvet, που έχουν φανατικό κοινό. Στο Special οι γεύσεις ακολουθούν την εποχή τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στο styling. Για το Halloween οι πάστες «φορούν» scary λεπτομέρειες, ενώ τα Χριστούγεννα τα γλυκά φορούν σκουφιά ή γίνονται μπάλες και διηγούνται το δικό τους παραμύθι.

 

Special Patisserie

 

Τα τελευταία χρόνια στην ομάδα έχει προστεθεί η τρίτη γενιά, η εγγονή του ιδρυτή, Βασιλική Καραλίδη. Μεγαλωμένη μέσα στη ζαχαροπλαστική και με οδηγό την εκπαίδευση αλλά και την αγάπη γι’ αυτή την τέχνη, η Βασιλική φέρνει τον αέρα όλων των σύγχρονων τρεντ, ενώ διατηρεί τις αυθεντικές συνταγές στα παραδοσιακά γλυκά που έχουν αγαπηθεί από παλιά. 

 

Με συνεχή παρακολούθηση σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και την εξερεύνηση και τον συνδυασμό νέων γεύσεων, το Special γιορτάζει τα 50 χρόνια του, φέρνοντας συνεχώς νέες γεύσεις και δημιουργώντας καινούργιες εμπειρίες. Εκείνο που παραμένει σταθερό είναι η ποιότητα και, φυσικά, η αληθινή αγάπη για τη ζαχαροπλαστική. Δεν είναι τυχαίο ότι για τα 50ά του γενέθλια το Special γέμισε με κόσμο που είχε να θυμηθεί κάποιες από τις πιο γλυκές στιγμές του σε αυτό το κλασικό πλέον σημείο των Άνω Πετραλώνων.

 

Special Patisserie

 

Τριών Ιεραρχών 124, 210 3472387

Facebook: Special Patisserie

Instagram: special_patisserie

Οδηγός Γεύσης