ADVERTORIAL

Η Σουρωτή είναι πραγματικά μια κληρονομιά που περνά από γενιά σε γενιά. Η ιαματική πηγή Σουρωτή συνδυάζει τη φυσικότητα με τα οφέλη για τον οργανισμό. Βρίσκεται στην περιοχή του Ανθεμούντα και διακρίνεται για τη μοναδικότητά της, ως προς την πλούσια σύσταση του μεταλλικού νερού της.

 

Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους που ανάγονται στο 4ο αιώνα π.Χ., οι ευγενείς προτιμούσαν το δροσιστικό νερό της πηγής, που είχε ευχάριστη υπόξινη γεύση για τα συμπόσιά τους. Ακόμα και ο Μέγας Αλέξανδρος, επισκεπτόταν συχνά την πηγή της Σουρωτής για να γευτεί το πολύτιμο νερό της. Σήμερα, η μοναδικότητα του οξυανθρακούχου μεταλλικού νερού Σουρωτή αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ανακαλύπτοντας τα οφέλη της Σουρωτής: Από την Ιαματική Πηγή στο τραπέζι μας

 

Οφέλη στον οργανισμό

Η Σουρωτή δε συνιστά ένα απλό φυσικό μεταλλικό ανθρακούχο νερό. Το μοναδικό ταξίδι της Σουρωτής, ξεκινάει μέσα από τη γη, βαθιά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Εκεί, φιλτράρεται μέσα από ιδιαίτερα στρώματα πετρωμάτων εξαιρετικής σύστασης και εμπλουτίζεται φυσικά με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, που της προσδίδουν την ξεχωριστή της σύσταση και γεύση.

 

Τα όξινα ανθρακικά λειτουργούν ρυθμιστικά εξουδετερώνοντας τα οξέα. Η Σουρωτή έχει αναγνωριστεί σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία με την ένδειξη οξυανθρακικό και αποτελεί μια πολύ καλή πηγή όξινων ανθρακικών.

 

Ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα, απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, είναι το μαγνήσιο. Η Σουρωτή έχει επίσημα αναγνωριστεί με την ένδειξη μαγνησιούχο, αποτελώντας μια φυσική εναλλακτική πηγή μαγνησίου και μπορεί να συμπληρώσει τη διατροφή με μαγνήσιο με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

 

Ένα άλλο μέταλλο, απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, είναι το ασβέστιο. Το διαλυμένο στο νερό ασβέστιο έχει μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα, και επιτρέπει στον οργανισμό να το απορροφήσει πιο εύκολα. Η Σουρωτή έχει αναγνωριστεί επίσημα με την ένδειξη ασβεστούχο και αποτελεί μια φυσική εναλλακτική πηγή ασβεστίου, συμβάλλοντας στην πρόσληψη της απαιτούμενης ποσότητας ασβεστίου. Πιο συγκεκριμένα, ένα λίτρο Σουρωτή περιέχει περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα σε ασβέστιο.

 

Το πυρίτιο είναι πολύτιμο στοιχείο για πολλές σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού. Απαραίτητο στοιχείο για τον σχηματισμό του κολλαγόνου και της ελαστίνης και για την κατασκευή του συνδετικού ιστού.

 

 

Ανακαλύπτοντας τα οφέλη της Σουρωτής: Από την Ιαματική Πηγή στο τραπέζι μας

 

Γνωρίζετε ότι η Σουρωτή διαθέτει μία από τις υψηλότερες περιεκτικότητες πυριτίου σε εμφιαλωμένο νερό παγκοσμίως και αποτελεί μια πολύ καλή πηγή πρόσληψης;

Επιπλέον, η Σουρωτή με την εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λίθιο, εξίσου από τις υψηλότερες περιεκτικότητες σε εμφιαλωμένο νερό παγκοσμίως, προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό το πολύτιμο αυτό μέταλλο.

 

Έχει αποδεχτεί, πως τα διαλυμένα στο νερό στοιχεία έχουν μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα και απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό, προσφέροντάς του σημαντικά οφέλη. Συνεπώς, η Σουρωτή αποτελεί πολύ καλή πηγή τέτοιων στοιχείων, και συμπληρώνει την καθημερινή διατροφή.

 

Το γεγονός ότι η ιαματική πηγή συνεχίζει να αναβλύζει από την ίδια τοποθεσία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, διατηρώντας την ίδια ακριβώς σύσταση από το 1916, αποδεικνύουν τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα της Σουρωτής μέσα στον χρόνο. Προστατευμένο από επιφανειακές επιδράσεις και περιβαλλοντικούς ρύπους, το νερό της πηγής διαφυλάσσει τη φυσικότητα του. Η οικολογική ευαισθησία της εταιρίας ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ και η δέσμευση της για τη βιώσιμη διαχείριση της πηγής αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες.

 

Η ιαματική πηγή και τα υπόγεια αποθέματα υπόκεινται σε συστηματικούς ελέγχους και παρακολούθηση σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, διασφαλίζοντας την ορθολογική διαχείριση της με σεβασμό προς το περιβάλλον και την αειφορία.

 

Καλωσορίστε, λοιπόν, τη Σουρωτή στο τραπέζι σας και απολαύστε τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό και την ευεξία σας!

Οδηγός Γεύσης