Είναι λίγα τα μαγαζιά στην Αθήνα που παραμένουν κλασικά στέκια για όλους.

 

Ο Σκούφιας είναι σίγουρα ένα από αυτά και διατηρεί όλη την αυθεντικότητά του χωρίς να παρασύρεται από τάσεις και ρεύματα. Ο σύγχρονος αυτός καφενές προσφέρει αληθινές στιγμές χαράς από τις 10 το πρωί, που σου σερβίρει καφεδάκι και πρωινό, ενώ οι παρέες εναλλάσσονται στα τραπεζάκια του μέχρι αργά, πολύ αργά το βράδυ.

 

Σκούφιας
Στον Σκούφια νιώθεις πάντα ότι πίσω από κάθε γεύση, κάθε συνταγή υπάρχει η αξία των αγνών υλικών και της σπιτικής μαγειρικής που τα κάνει όλα πιο νόστιμα. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι μια νόστιμη σπιτική ομελέτα και ο αγαπημένος σου καφές, ενώ στο ίδιο σημείο θα βρεις γεύσεις για μεσημεριανό διάλειμμα ή για τη βραδινή συνάντηση με όλη την παρέα. Ο Σκούφιας αγαπάει τις παρέες και τις περιποιείται όπως πρέπει, με μεζεδάκια που θα μοιραστούν όλοι καθώς τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους.

 

Στη μέση θα μπουν πιάτα όπως το ζουμερό κότσι που λιώνει στο στόμα ή το σφακιανό αρνάκι, καθώς και «τσιμπητές» προτάσεις, όπως οι τυρόμπαλες. Όλα συνοδεύονται από τα κρασάκια της λίστας ή το in house βιολογικό κρασί που μετράει πολύ αλλά και από τα αποστάγματα που έρχονται από μικρούς παραγωγούς και αποκτούν φανατικούς. Ψηλά στις επιλογές και τα κοκτέιλ, που όσο ζεσταίνει ο καιρός πρωταγωνιστούν όλο και περισσότερο, συνοδεύοντας τα πιάτα της κουζίνας.

 

Σκούφιας
Ο Σκούφιας αγαπάει τις παρέες και τις περιποιείται όπως πρέπει, με μεζεδάκια που θα μοιραστούν όλοι καθώς τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Στον Σκούφια νιώθεις πάντα ότι πίσω από κάθε γεύση, κάθε συνταγή υπάρχει η αξία των αγνών υλικών και της σπιτικής μαγειρικής που τα κάνει όλα πιο νόστιμα. Απ’ την άλλη, οι τιμές είναι τέτοιες που μπορείς να βρίσκεσαι στο στέκι σου όσο συχνά θέλεις, απολαμβάνοντας όλα όσα ετοιμάζει η ομάδα του. Όποτε κι αν περάσεις από το 9 της Εμπεδοκλέους θα δεις χαμογελαστές παρέες να χαίρονται κάθε στιγμή κι αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο στέκι σταθερή αξία.

 

Εμπεδοκλέους 9-13, τηλ.: 215 5055849

Facebook: Ο Σκούφιας 

Instagram: o_skoufias
 

Οδηγός Γεύσης