Σαρακοστή: Η εποχή που ξεκινούν τα πρώτα τσουγκρίσματα με το αγαπημένο μας Ούζο

Ο συνοδοιπόρος που θα απογειώσει κάθε ηλιόλουστη μέρα της Σαρακοστής, δεν είναι άλλος από το Ούζο Πλωμαρίου.

The LiFO team, 4.3.2022 | 12:17
ADVERTORIAL

 

Η Σαρακοστή είναι προ των πυλών και μαζί της φέρνει πιο πολλές ηλιόλουστες μέρες, περισσότερα «μικρά καλοκαίρια». Έχουμε άλλωστε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα, όπου το καλοκαίρι με την «κλασική» έννοια, μπορούμε να το βιώσουμε και πέρα από τους θερινούς μήνες. Ο λαμπερός ελληνικός ήλιος δημιουργεί «μικρά καλοκαίρια» όλο το χρόνο που μπορούμε να απολαύσουμε στο έπακρο δημιουργώντας στιγμές φωτεινές, γεμάτες αισιοδοξία.

 

Την περίοδο της Σαρακοστής η μέρα σταδιακά μεγαλώνει κι αρχίζουμε να ξεθαρρεύουμε. Με τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες που φέρνει, ονειρευόμαστε δειλά- δειλά τις πρώτες εξορμήσεις με φίλους στο αγαπημένο μας ουζερί, μια κοντινή εκδρομή, ένα πικνίκ, τις πρώτες μας βουτιές στη γαλάζια θάλασσα, το οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, τα πρώτα τσουγκρίσματα με το αγαπημένο μας Ούζο.

 

Ο απόλυτος συνοδοιπόρος που θα απογειώσει κάθε ηλιόλουστη μέρα της Σαρακοστής, δεν είναι άλλος από το Ούζο Πλωμαρίου, το πλέον χαρακτηριστικό εθνικό απόσταγμα, που εδώ και σχεδόν 130 χρόνια μας ενώνει και δίνει το παρόν σε κάθε ανέμελη στιγμή, σε κάθε μας ραντεβού στον ήλιο. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις περιστάσεις των ημερών μιας και οι μέρες «τραβάνε» το ουζάκι τους λόγω του μενού της περιόδου αυτής αλλά και συναισθηματικά λόγω της ψυχικής ανάτασης που μας δημιουργεί ο ερχομός της άνοιξης. Ξεκινώντας από την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη την περίοδο της Σαρακοστής είναι το Ούζο που δίνει χρώμα και άρωμα στην κάθε στιγμή και συνοδεύει άψογα κάθε λογής νηστίσιμους, και όχι μόνο, μεζέδες.

 

Σαρακοστή: η ώρα του Ούζου

 

Η ώρα του Ούζου είναι κυρίως ώρα της παρέας, δε χρειάζονται πολλές πιατέλες αλλά λίγες και νόστιμες γεύσεις. Τα τραπέζια, άλλωστε, την περίοδο της Σαρακοστής είναι φειδωλά, χωρίς πολλά και «βαριά» γεύματα που συνοδεύονται άψογα από το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου. Αφού λοιπόν καταλήξουμε στα ιδανικά συνοδευτικά, ακολουθούμε κατά γράμμα την ιεροτελεστία του ιδανικού σερβιρίσματος του Ούζου. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι, βάζουμε Ούζο Πλωμαρίου, έπειτα λίγο νερό και τέλος τον πάγο. Έπειτα τσουγκρίζουμε για να διώξουμε την αρνητική ενέργεια και απολαμβάνουμε τα αρώματα γλυκάνισου που απελευθερώνονται στον αέρα. Στη συνέχεια ευχόμαστε μόνο χαρές και γευόμαστε το αγαπημένο μας Ούζο Πλωμαρίου. Με την πρώτη γουλιά ονειρευόμαστε τις στιγμές που πρόκειται να ζήσουμε κάτω από τον ξανθό ήλιο και υποσχόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε ούτε ένα καλοκαίρι της Σαρακοστής να πάει χαμένο.

 

Η Σαρακοστή και η άνοιξη που φέρνει μαζί της, μας καλούν να αφήσουμε στην άκρη τη ρουτίνα και να ζήσουμε ανέμελα απολαμβάνοντας μέρες φωτεινές τις οποίες θα απογειώσουμε με το αγαπημένο μας Ούζο. Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, αποτελεί το απόλυτο «must» κάθε ηλιόλουστης μέρας της Σαρακοστής, όπως κι αν επιλέξουμε να την απολαύσουμε. Έχει ήλιο……έχει Πλωμάρι.

Οδηγός Γεύσης