Σαββίκος: Το όνομα στην πόλη της Θεσσαλονίκης που είναι συνυφασμένο με το ιστορικό σουβλάκι

Ο Σαββίκος, το όνομα στην πόλη της Θεσσαλονίκης που είναι συνυφασμένο με το ιστορικό σουβλάκι, έχει μυήσει γενιές στο σωστό ψήσιμο στα κάρβουνα, σε after-hours σάντουιτς, μεσημεριανά τραπέζια με την παρέα, σε ένα ναργκίς για ζέσταμα, αλλά και μια γυρλού για «σβήσιμο».

The LiFO team, 27.5.2022 | 12:28
ADVERTORIAL 

 

Αν είσαι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης, έχεις υπάρξει φοιτητής, περαστικός, ταξιδευτής, νυχτοπερπατητής, καλοφαγάς και «φίλαθλος» των αυθεντικών χειροποίητων γεύσεων, τότε μάλλον έχεις διαβεί τις πόρτες του Σαββίκου. Ο Σαββίκος, το όνομα στην πόλη της Θεσσαλονίκης που είναι συνυφασμένο με το ιστορικό σουβλάκι, έχει μυήσει γενιές στο σωστό ψήσιμο στα κάρβουνα, σε after-hours σάντουιτς, μεσημεριανά τραπέζια με την παρέα, σε ένα ναργκίς για ζέσταμα, αλλά και μια γυρλού για «σβήσιμο».

 

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή, πίσω στο 1947. Όταν ο παππούς Σαββίκος ξεκίνησε τις διαδρομές του στην πόλη της Θεσσαλονίκης με το πλανόδιο καροτσάκι του, προσφέροντας τα πιο νόστιμα χειροποίητα σουβλάκια. Τότε, ξεκίνησε να γράφεται η οικογενειακή ιστορία και παράδοση στη γευστική κουλτούρα της πόλης. 

 

Από το καροτσάκι του παππού Σαββίκου στο σήμερα, ο μύθος συνεχίζεται με την προσέγγιση της οικογένειας στη γεύση, αλλά και την εξυπηρέτηση να παραμένει αναλλοίωτη. Με καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο, ο Σαββίκος έχει ανανεώσει το χώρο του, κρατώντας την ουσία του σταθερή. Ποιοτικό φαγητό για το χέρι, το σπίτι ή το τραπέζι, όπως το έφτιαχνε ο παππούς για τα δικά του παιδιά. 

 

Όλα αυτά τα χρόνια στο τραπέζι τους, μας έχουν (καλο)μάθει να γευόμαστε και να απολαμβάνουμε αληθινά. Σε αυτή την τελευταία φράση ξεδιπλώνεται το νόημα, αλλά και η ουσία του νέου μηνύματος του brand. «Άλλο τρώω κι άλλο γεύομαι», αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του Σαββίκου. Και γι’ αυτό φροντίζει καθημερινά να προσφέρει τις πιο γευστικές και αδιαπραγμάτευτα ποιοτικές εμπειρίες. 

 

Αν δεν είναι Σαββίκος, απλά το ‘φαγες

 

Fact: Κάθε φορά που μπαίνεις στο delivery.savvikos.gr ή στο κατάστημα της Αριστοτέλους (για τις πρώτες πρωινές ώρες το κατάστημα της Πολυτεχνείου σε περιμένει) ξέρεις πως θα απολαύσεις άριστες πρώτες ύλες που έρχονται από τον κήπο απευθείας στον Σαββίκο, μαεστρικό ψήσιμο στα κάρβουνα, ελληνικά κρέατα και χειροποίητες σως. Ξέρεις πως οι σαλάτες είναι φρέσκες και κομμένες τη στιγμή της παραγγελίας, τα burgers ψήνονται τη στιγμή που θα πεις το όνομά τους, και πως η παράδοση είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε συνταγής. Ξέρεις πως το αυθεντικό σουβλάκι είναι εμπειρία, η γυρλού (κοτόπουλο ή χοιρινό) είναι αλλού και πως το ναργκίς δεν το αρνήθηκε κανείς.

 

Αν δεν είναι Σαββίκος, απλά το ‘φαγες

 

Σε μια εποχή λοιπόν, όπου τα fake news ή τα white lies βρίσκονται συνεχώς στις συζητήσεις, το feed και τον σύγχρονο διάλογο, η σταθερά του Σαββίκου με τη νέα καμπάνια «Αν δεν είναι Σαββίκος, απλά το "'φαγες"» παίζει και αποδομεί με τις fake ειδήσεις, τα κακώς κείμενα, αλλά και όλες αυτές τις φράσεις που συνηθίζουμε να λέμε χωρίς να τις εννοούμε, υπογραμμίζοντας έμμεσα τη δική της αλήθεια. Μέσα από μια fun επικοινωνιακή προσέγγιση και με αφορμή τις καθημερινές συνθήκες σε κάνει να αναρωτιέσαι «Το ‘φαγα;». Το αγαπημένο spot της Θεσσαλονίκης δίνει τη δική του ξεχωριστή γεύση και στον ραδιοφωνικό αέρα της πόλης με μια σειρά από χιουμοριστικά, αλλά και «κατατοπιστικά» spots.

 

Αν δεν είναι Σαββίκος, απλά το ‘φαγες

 

Facebook: @savvikos1947

Instagram: savvikos1947

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Πλατεία Αριστοτέλους 8

Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου, γωνία

Γρ. Λαμπράκη 131 (Τούμπα)

Καραολή και Δημητρίου 92 (Εύοσμος)

One Salonica Outlet Mall (2ος όροφος) Κώττα Ρούλια 10

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

Ευριπίδου 25, Έγκωμη
Σπ. Τρικούπη με Ν. Καββαδία, Λακατάμια

Οδηγός Γεύσης