Το Point A απέχει 289 μέτρα από την Ακρόπολη και 85 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτά τουλάχιστον είναι όσα μετριούνται όταν βρίσκεσαι σε αυτό το υπέροχο rooftop, ίσως ένα από τα πιο παλιά της Αθήνας. Όλα τα υπόλοιπα συνθέτουν μια εμπειρία που δεν υπολογίζεται με αριθμούς. Tο rooftop του Herodion Hotel ξυπνάει τις αισθήσεις σου, προσφέροντας μαγική θέα, ενώ απολαμβάνεις τις γεύσεις, τις μουσικές και την ατμόσφαιρα της καλοκαιρινής Αθήνας στην πιο ονειρεμένη εκδοχή της.

 

Το μενού, που υπογράφει και φέτος ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος και ο head chef Σπύρος Μπελιβάνης, εμπνέεται από το ελληνικό θέρος και μεταφέρει σε δημιουργικά πιάτα οικείες γεύσεις που συνδυάζουν τη στεριά και τη θάλασσα της χώρας μας. Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν οι ντοματοκεφτέδες –εμβληματικό πιάτο του ελληνικού καλοκαιριού– σε μια ξεχωριστή συνταγή με τραχανά και κατίκι Δομοκού, η μπαλοτίνα χταπόδι με καπνιστή μελιτζάνα και λιαστά ντοματίνια αλλά και η τάρτα φάβας με καπνιστό χέλι και γλυκό σταφύλι(!). Στα must try πιάτα είναι σίγουρα το λαβράκι, που συνοδεύεται από μελιτζάνα ιμάμ, το αρνάκι τερίνα με αγκινάρες αλά πολίτα, αρακά και jus τρούφας αλλά και το χοιρινό μάγουλο με ψητό ανανά.  

 

Point A

 

Ο sommelier Στέφανος Τριανταφυλλίδης έχει δημιουργήσει μια ανανεωμένη οινική λίστα που σε ταξιδεύει στους καλύτερους αμπελώνες του κόσμου, ενώ η ομάδα Barflies βρίσκεται πίσω από τα τον κατάλογο των signature cocktails που θα σε κρατήσουν μέχρι αργά στο Point A να χαζεύεις τη φωτισμένη Ακρόπολη. Δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα στις προτάσεις, αλλά, αν θέλεις από κάπου να ξεκινήσεις –γιατί τελικά θα τις δοκιμάσεις σχεδόν όλες–, το White Negroni, η Funky Margarita και το Summer Gobler είναι μια καλή αρχή. Θα τα συνοδεύσεις τέλεια με τα bar bites (από αυγά χελιδονόψαρου μέχρι μίνι hot dogs με καραμανλίδικο λουκάνικο) που ετοιμάζει η κουζίνα.

 

Φυσικά, δεν πρέπει να χάσεις ούτε φέτος τα full moon live sessions, τις μοναδικές βραδιές του Point A που μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου υποδέχεται τους Swinging the Blues trio κάτω από το φως της πανσελήνου. Συνεχίζονται και τα Feelings πάρτι που αγαπήσαμε πέρσι, για να μας κάνουν να ανυπομονούμε να έρθει η Δευτέρα. Κάθε αρχή της εβδομάδας, στις 20:30, ο DJ Argyris Nastopoulos δημιουργεί μια φανταστική μουσική ατμόσφαιρα με world, jazz, rock, soul, funk, reggae και swing ήχους.

 

Το Point A έχει μια ταυτότητα που συνδέεται απολύτως με τις βραδιές στο Ηρώδειο, αφού παραμένει κλασικός before και after theater προορισμός. Κάθε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που ανεβαίνει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ολοκληρώνεται με τη βόλτα σε αυτό το πανέμορφο rooftop που γνωρίζει καλά πώς να σε ανεβάζει πάνω από τη γη, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

Ροβέρτου Γκάλι 4, Αθήνα, 214 4025700, 5ος όροφος του Herodion Hotel

Facebook: POINT a Bar and Restaurant

Instagram: pointarestaurant
 

Οδηγός Γεύσης