Παλιά Αγορά: Η σύγχρονη πλευρά της μεσσηνιακής γευστικής παράδοσης

Τα αρώματα, τα χρώματα, η λεπτή επίγευση που ξυπνά αναμνήσεις από παιδικά καλοκαίρια, είναι όσα θέλεις για να απολαύσεις αυτήν τη μοναδική εποχή του χρόνου.

The LiFO team, 13.7.2022 | 17:54
ADVERTORIAL

Το ελληνικό καλοκαίρι θα έχει πάντα τη γεύση της παραδοσιακής κουζίνας. Τα αρώματα, τα χρώματα, η λεπτή επίγευση που ξυπνά αναμνήσεις από παιδικά καλοκαίρια, είναι όσα θέλεις για να απολαύσεις όσο το δυνατόν περισσότερο αυτήν τη μοναδική εποχή του χρόνου. Στην Παλιά Αγορά οι γεύσεις αναβιώνουν την παράδοση με υλικά της μεσσηνιακής γης που απογειώνουν κάθε συνταγή, καθώς συνδυάζονται με σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές, επανασυστήνοντας την κλασική μας κουζίνα.

 

Παλιά Αγορά: Η σύγχρονη πλευρά της μεσσηνιακής γευστικής παράδοσης

 

Μεσημέρι και βράδυ το μενού έχει να σου προτείνει γνώριμα πιάτα που όμως σε εκπλήσσουν με τα διακριτικά twists και τον συνδυασμό των premium συστατικών. Ανάμεσα στις συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν είναι τα χειροποίητα κεφτεδάκια σχάρας με καπνιστή κρέμα γιαουρτιού, το ψητό ταλαγάνι Μεσσηνίας με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι, αλλά και τα χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά με σπανάκι και κρέμα τοπικών τυριών. Στα κυρίως πιάτα θα βρεις γευστικές εκπλήξεις, όπως το αρνίσιο κότσι με δενδρολίβανο και κουσκουσάκι ή τα παϊδάκια προβατίνας με φρέσκες πατάτες τηγανητές. Οι λάτρεις του κρέατος θα λατρέψουν το rib eye Ουρουγουάης που σερβίρεται με baby πατάτες, καμένο βούτυρο και καπνιστό αλάτι.

 

Παλιά Αγορά: Η σύγχρονη πλευρά της μεσσηνιακής γευστικής παράδοσης

 

Στη λίστα των κρασιών πρωταγωνιστεί ο ελληνικός αμπελώνας, με τις ετικέτες της Μεσσηνίας να κατέχουν περίοπτη θέση και με επιλογές που ταιριάζουν ιδανικά με τα πιάτα του καταλόγου. Η γευστική εμπειρία είναι απόλυτα συνδυασμένη με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα αλλά και με το σκηνικό της Άνω Πόλης, όπου βρίσκεται η Παλιά Αγορά. Σε απόσταση μόλις 3 λεπτών με τα πόδια από το Κάστρο της Κυπαρισσίας, αυτό το εστιατόριο εκφράζει τη σύγχρονη μεσογειακή γαστρονομία μέσα από τη γευστική διάλεκτο της Μεσσηνίας.

 

Παλιά Αγορά: Η σύγχρονη πλευρά της μεσσηνιακής γευστικής παράδοσης

 

Ελένης Χαμερή 3, Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, Κυπαρισσία, 27610 62184,

Facebook: Παλιά Αγορά εστιατόριο-μεζεδοπωλείο

Instagram: palia11agora

www.palia-agora.com.gr

 

Οδηγός Γεύσης