Στην καρδιά της πόλης, επί της οδού Χατζηγιάννη Μέξη, στον χώρο που παλιά φιλοξενούσε τα Goody’s, έχει πλέον την έδρα του το OX. Πρόκειται για το νέο εγχείρημα των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το Ovio και το Cupola (Πολίτης & Μεντόγιαννης). Το ΟΧ δεν είναι ένα ακόμη high end steakhouse, αλλά αποτελεί τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής ταβέρνας. Εδώ, θα γευτείτε ότι έχετε μάθει να τρώτε, αλλά στην καλύτερη εκδοχή του!

 

Το μενού στο ΟΧ είναι κατανοητό και εκπέμπει από την αρχή έως το τέλος μια δημιουργικότητα που όμως βγάζει νόημα. Αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο βραβευμένος chef Μιχάλης Νουρλόγλου ο οποίος όχι μόνο το υπογράφει, αλλά θα βρίσκεται και στις επάλξεις της ανοιχτής κουζίνας.

 

Στο ΟΧ θα πρωταγωνιστούν η σούβλα, ο ξυλόφουρνος, το κάρβουνο και το τηγάνι, όπως άλλωστε και στην ελληνική παράδοση. Το μόνο που έχετε εσείς να κάνετε είναι να διαλέξετε: από κοκορέτσι, κοντοσούβλι βοδινό και σασλίκ χορινού βιολογικής εκτροφής, μέχρι τζιγεροσαρμάδες, πίτες και μαγειρευτά ημέρας και από ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, άψογα ψημένες κοπές, παϊδάκια ζυγούρι και σπιτικό λουκάνικο, μέχρι φρυγαδέλι και πασά κεφτέ.

 

Oι γεύσεις του ΟΧ δεν τελειώνουν εδώ, καθώς δεν λείπουν τα συγκλονιστικά μέσα στην απλότητά τους πρώτα πιάτα, όπως το πρόβειο τζατζίκι με fermented αγγούρι, η πλούσια βουτυρομακαρονάδα με τυρί, η αληθινή τυροκαυτερή, η αυθεντικά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αλλά και το χειροποίητο ψωμί που ζυμώνεται καθημερινά στο ΟΧ.

 

Η value for money λίστα των κρασιών αποτελεί ένα ακόμη δυνατό χαρτί του ΟΧ. Την έχει επιμεληθεί ο wine expert Γιάννης Μακρής και περιλαμβάνει περίπου 100+ meat friendly εκλεκτές ετικέτες κυρίως από Έλληνες οινοπαραγωγούς, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα. Παράλληλα, στο ΟΧ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες και προσεχτικά διαλεγμένα αποστάγματα, τα οποία ταιριάζουν απίστευτα με τα πιάτα του μενού.

 

Η φιλόξενη σάλα, αλλά και ο πολύ όμορφος εξωτερικός χώρος του ΟΧ αποτελεί δημιουργία του γραφείου ADD Architects. Με γνώμονα την απλότητα και τον μινιμαλισμό έχουν σχεδιάσει ένα εστιατόριο σε γήινους τόνους, απόλυτα προσβάσιμο και φιλικό σε ΑΜΕΑ, με άνετα τραπεζοκαθίσματα που μοιάζει να επικεντρώνεται στην ανοιχτή κουζίνα με την ισπανική custom made parilla.

 

Από τις αγαπημένες γωνιές για να κάτσει κανείς είναι αυτή δίπλα στη γυάλινη walk in κάβα με το θολωτό ταβάνι που θυμίζει παλιό κελάρι, ενώ όσοι θέλουν να παρακολουθούν τη δράση θα επιλέξουν τα τραπέζια μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα του ΟΧ.

 

Προορισμένο για να γίνει το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις και το καλό κρέας, το ΟΧ ανοίγει επίσημα τη Δευτέρα 29/10!

 

OX Chop House, Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα

Τηλ. 2107107070

Instagram: ox_athens

Οδηγός Γεύσης