Τις μέρες που η πόλη φωτίζεται λίγο παραπάνω και τα τραπέζια γεμίζουν με τους αγαπημένους μας, το Ovio ξεδιπλώνει το δικό του γιορτινό mood. Εδώ ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης συνεχίζει να αφηγείται τη δική του ιστορία για τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα, μια ιστορία που βασίζεται στην παράδοση αλλά δεν φοβάται να την εξελίξει, να την πειράξει και να της δώσει νέα ένταση.
Το γιορτινό μενού του Ovio, ακολουθώντας πιστά αυτήν τη φιλοσοφία, παρουσιάζει πιάτα που ξαφνιάζουν, ενώ ταυτόχρονα μας ξυπνούν μια ζεστασιά που ταιριάζει στις μέρες των Χριστουγέννων. Η σούπα κολοκύθας με πορτοκάλι, μους παρμεζάνας και ταρτάρ φρέσκιας καραβίδας είναι ένα φίνο, αρωματικό ξεκίνημα. Ακολουθούν τα arancini τραχανά lahmacun, ένα παιχνιδιάρικο twist που συνδυάζει μνήμες και κουζίνες του κόσμου.
Στα ζυμαρικά, τα agnolotti ragu είναι ένα comfort πιάτο δοσμένο σε μια εκλεπτυσμένη εκδοχή, ενώ η bistecca Black Angus Ισπανίας έρχεται ζουμερή, πληθωρική και με ανώτερη γεύση, όσο χρειάζεται για μια γιορτινή έξοδο. Η πίτσα, φυσικά, παραμένει βασικό κεφάλαιο. Με τη νεοναπολιτάνικη ζύμη που έχει αναγνωριστεί από τον Michelin Guide, το Ovio παίζει και εδώ δημιουργικά και γιορτινά. Η Coppa, με χειροποίητη coppa, κρέμα brie και mozzarella, η Carbonara Zafferano με mozzarella, pancetta, κρόκο αυγού, σαφράν και Parmigiano Reggiano –που μεταφράζει την ιταλική παράδοση σε γευστική πολυτέλεια– αλλά και η Vitello Tonnato, με μοσχαρίσιο φιλέτο, σάλτσα τονάτα, κάππαρη και ντοματίνια, είναι κάποιες από τις εορταστικές επιλογές του μενού.
Η ατμόσφαιρα του Ovio, ζεστή, ευρωπαϊκή και welcoming, γίνεται ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει γιορτινά lunches, δείπνα με φίλους ή εκείνες τις ιδιαίτερες βραδιές που μυρίζουν Χριστούγεννα. Με προσεγμένα κοκτέιλ και δυνατή wine list, το Ovio καταθέτει τη δική του γιορτινή άποψη με στυλ, φινέτσα και γεύσεις που σε κερδίζουν.
Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, 211 4115755
Instagram: ovioathens








- Facebook
- Twitter
- E-mail
0