Ο Pastry Chef Roland Sulaj συνεχίζει την παράδοση των ζαχαροπλαστείων «Νανά Γιώτη, γλυκά από σπίτι»

Λίγες συνταγές, φινετσάτες γεύσεις, μια επίγευση χαράς στα χείλη και σπιτικής νοσταλγίας στην καρδιά είναι αυτό που θα σου αφήσει μια επίσκεψη στα ζαχαροπλαστεία «Νανά Γιώτη: Γλυκά από σπίτι».

The LiFO team, 28.11.2022 | 14:59
ADVERTORIAL

 

Νανά Γιώτη: Ένα όνομα ταυτισμένο με «γλυκά από σπίτι» που ευωδιάζουν οικογενειακή θαλπωρή και σπιτική προσοχή. Ένα όνομα, πολλές ιστορίες που όλες έχουν πυξίδα την αγάπη για την αυθεντικότητα των συνταγών, την απλότητα των υλικών και την ελαφρότητα των γεύσεων.

 

Ο Pastry Chef Roland Sulaj συνεχίζει την παράδοση των Ζαχαροπλαστείων «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»

 

Η ιστορία της Νανά Γιώτη,  μια ζαχαροπλάστισσας «από κούνια», που ξεκίνησε να φτιάχνει γλυκά από το δημοτικό είναι η ιστορία ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα. Μετά από 7 χρόνια ζωής στη Ρώμη, το 1996 η Νανά και ο Κώστας Γιώτης έστησαν ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στα Βριλήσσια. Με λίγα γλυκά και ακόμα λιγότερα χέρια αλλά με την βοήθεια της οικογένειάς τους, των φίλων τους και με πολλή δουλειά, το ερασιτεχνικό πάθος έγινε επαγγελματικό μεράκι.

 

Ο κόσμος επιβράβευσε την σπιτική ποιότητα των γλυκών τους αλλά και την αγνή, φρέσκια και ελαφριά γεύση τους κι έτσι το εργαστήριο μεγάλωσε σιγά σιγά, δημιουργώντας την ανάγκη για καινούργια άξια χέρια. Η Νανά Γιώτη υπήρξε μητέρα για πολλά νέα παιδιά που είχαν όνειρο την ζαχαροπλαστική όπως ο Roland. Μετά τον χαμό της πρωτεργάτισσας, η καινούργια ομάδα, που έφτιαξαν ο Roland Sulaj με τον κο Γιώτη, έδεσε γερά και δυνατά και κατάφερε να διατηρήσει και να μεγαλώσει το όραμα της.

 

Ο Pastry Chef Roland Sulaj συνεχίζει την παράδοση των Ζαχαροπλαστείων «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»

 

Ένας δραστήριος pastry chef που «μεγάλωσε» δίπλα στις γλυκές μυρωδιές της μητέρας του και ωρίμασε μέσα από το επαγγελματικό δαιμόνιο και την τεχνική της φινετσάτης ζαχαροπλαστικής της οικογένειας Γιώτη.

 

«Από 8 χρονών ήμουν δίπλα στη μητέρα μου, και φτιάχναμε μαζί γλυκά. Στα 14 μου ήξερα ότι ήθελα να γίνω ζαχαροπλάστης και 2 χρόνια αργότερα συνάντησα την κ. Γιώτη που με αγκάλιασε και με έβαλε στο εργαστήρι. Με μάθαινε όπως ακριβώς και η μητέρα μου», λέει.

 

«Έχω τρέλα με τα γλυκά και δεν σταματάω ποτέ να πειραματίζομαι. Μπορώ να δω και να μυρίσω τις γεύσεις και τις υφές από μακριά, να καταλάβω την ποιότητα ενός γλυκού που θα συναντήσω. Σε κάθε μου ταξίδι, δοκιμάζω πάντα νέες γεύσεις. Παρατηρώ, καταγράφω, σχεδιάζω.. ονειρεύομαι. Οι (καλύτερες) ιδέες τρυπώνουν κυριολεκτικά ακόμα και στον ύπνο μου και μετά αγωνιώ να ξημερώσει για να τις υλοποιήσω στο εργαστήρι».

 

Ο Pastry Chef Roland Sulaj συνεχίζει την παράδοση των Ζαχαροπλαστείων «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»

 

Με όχημα την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και το πείσμα και την εμπιστοσύνη του κόσμου και του Κώστα Γιώτη, ο Roland Sulaj το 2012 ως συνέταιρος πλέον κράτησε την παράδοση ως πολύτιμο θησαυρό, επενδύοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξη των γεύσεων. «Η διατήρηση μιας επιχείρησης μέσα στην οικονομική κρίση ήταν δύσκολη. Όμως ο κόσμος είναι αυτός που μας στήριξε. Και η επιμονή μας στην ποιότητα παρά τις σειρήνες που έλεγαν πως έπρεπε να κάνουμε εκπτώσεις για να επιβιώσουμε».

 

Ο Pastry Chef Roland Sulaj συνεχίζει την παράδοση των ζαχαροπλαστείων «Νανά Γιώτη, γλυκά από σπίτι»

 

Με αυτές τις δημιουργικές σκέψεις, την αφοσίωση ενός μαθητή και την υπευθυνότητα ενός δασκάλου ο Roland Sulaj 10 χρόνια μετά συνεχίζει το όραμα της Νανάς Γιώτη. Έχει μπολιάσει τις συνταγές με τη δική του αγάπη για τα γλυκά, ενώ κατάφερε να επαυξήσει τη φήμη της διάσημης Pavlova, το γλυκό που όσοι μένουν κοντά στα καταστήματα των Βριλησσίων και του Χαλανδρίου δεν μπορούν να ξεχάσουν. Το χάδι από την ανάλαφρη αίσθηση της χειροποίητης μαρέγκας – που φτιάχνεται καθημερινά στα εργαστήρια των καταστημάτων –και η απαλή λευκή κρέμα που όμοιά της δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, θα σας προκαλέσουν έναν γλυκό παροξυσμό… χαμηλών λιπαρών!

 

Η pavlova δεν είναι όμως το μόνο παράσημο των ζαχαροπλαστείων Νανά Γιώτη. Το carrot cake έχει γίνει ακόμα πιο ανάλαφρο και γευστικό με κρέμα βελούδο, και ναι, το κέικ της μαμάς μας δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Αν επισκεφτείς τα ζαχαροπλαστεία μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την μους πορτοκάλι, το cheesecake λεμόνι, αλλά και τις αλμυρές δημιουργίες, όπως οι ξακουστές κις λωραίν, ή με σπανάκι, ή με μανιτάρια ή με σολομό.

 

Ο Pastry Chef Roland Sulaj συνεχίζει την παράδοση των Ζαχαροπλαστείων «νανά γιώτη γλυκά από σπίτι»

 

Λίγες συνταγές, φινετσάτες γεύσεις, μια επίγευση χαράς στα χείλη και σπιτικής νοσταλγίας στην καρδιά είναι αυτό που θα σου αφήσει μια επίσκεψη στα ζαχαροπλαστεία «Νανά Γιώτη: Γλυκά από σπίτι».

 

Ζαχαροπλαστεία «Νανά Γιώτη: Γλυκά από σπίτι»

 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Λ. Πεντέλης 24 210 6855122  - 8044042

ΧΑΛΑΝΔΡΙ Παπανικολή 46 210 6772064

Νανά Γιώτη

Email:  [email protected]
Facebook
Instagram

 

Οδηγός Γεύσης