Η ελληνική κουζίνα εκπροσωπείται με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε κάθε σημείο της χώρας κι αυτό είναι που την κάνει τόσο πολύπλευρη και ενδιαφέρουσα. Στη Νάξο, σε αυτό το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, ο Φάρος του Αλυκού έχει αναλάβει τον ρόλο του γευστικού πρεσβευτή, προσφέροντας στους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους πιάτα παραδοσιακά.
Άλλωστε, κι αυτή η ταβέρνα έχει τη δική της ιστορία που ξεκινά το 1992, όταν η μαμά Ειρήνη άρχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της δικής της μητέρας, και σήμερα η δεύτερη γενιά αναλαμβάνει να προσφέρει αυτή την εμπειρία παραδοσιακών γεύσεων. Πέρα από τις συνταγές και την τέχνη της μαγειρικής, ο γιος Στέφανος Μουστάκης κληρονόμησε από τη μητέρα του και την αγάπη για το αληθινό φαγητό, εκείνο που φτιάχνεται με αγνά υλικά της φύσης και προσφέρεται με φροντίδα και μεράκι.
Δεν γίνεται, λοιπόν, να βρεθείς στο νησί και να μην περάσεις από τον Φάρο του Αλυκού για να δοκιμάσεις όσα θα σου προσφέρει με χαμόγελο και αυθεντική διάθεση περιποίησης η ομάδα του. Ανάμεσά τους οι τραγανοί κυκλαδίτικοι ντοματοκεφτέδες, ο Καλόγερος, δηλαδή μελιτζάνα με κοκκινιστό μοσχαράκι και γραβιέρα Νάξου, μια συνταγή που η καταγωγή της χάνεται στον χρόνο πριν καταλήξει σε αυτό το νησί, το αρνάκι γεμιστό με συκωταριά και αρωματισμένο με μάραθο και πράσο, αλλά και το Σαλατούρι, ένα ορεκτικό με σαλάχι που σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λαδολέμονο.
Συνταγές που έρχονται από τα ορεινά χωριά του νησιού, εκεί όπου ζούσαν παλιά οι κάτοικοι πριν κατέβουν δίπλα στη θάλασσα. Γεύσεις με ιστορία που αναβιώνει ο Φάρος του Αλυκού, κάνοντάς μας να αγαπάμε ακόμα περισσότερο τη Νάξο.
Νάξος, 6987 154100
- Facebook
- Twitter
- E-mail
0