Το Norman είναι ένα στέκι που θα πέσεις πάνω του καθώς βολτάρεις στο Μοναστηράκι και νιώθεις ότι υπήρχε από πάντα σε αυτήν τη γειτονιά. Λες και όλα τα υπόλοιπα παλαιοπωλεία, τα δισκάδικα και η υπαίθρια αγορά της περιοχής ήρθε και στήθηκε πάνω του. Αυτό το παιχνίδι της ταύτισης με την παλιά Αθήνα το Norman το έχει πετύχει και μάλιστα μέσα από μια σύγχρονη ματιά που τιμά την ανεπιτήδευτη αυθεντικότητα αυτού του σημείου της πόλης. 

 

Κι επειδή είναι γνωστό ότι οι χώροι στην πραγματικότητα είναι οι άνθρωποί τους, όλο το concept έχει να κάνει απόλυτα με τη συνάντηση της Σοφίας και του Σταύρου, που είναι αρχιτέκτονες, με τον Δημήτρη, που γνωρίζει καλά την εστίαση. Το Norman εκφράζει τη δική τους ανάγκη να κάνουν ένα tribute «στην παλιά Αθήνα που σβήνει, στην οποία μεγαλώσαμε και την οποία αγαπάμε». Μέσα σε έναν τέτοιο οικείο χώρο –παλιά στεγαζόταν εκεί παλαιοπωλείο της περιοχής– θα απολαύσεις specialty blends καφέ και premium cocktails που αναμειγνύουν διαφορετικά υλικά για να προσφέρουν μια καινούργια γεύση. 

 

Norman
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το Norman. Γίνεται εκείνο το στέκι όπου θα κατευθυνθείς χωρίς να το πολυσκεφτείς για να ξεδιψάσεις με ένα απογευματινό aperitivo –η ώρα που κλείνουν τα μαγαζιά έχει μια φοβερή μυσταγωγία– αλλά και για να απολαύσεις τα φανταστικά on the go cocktails. Παρέες κάθονται στον μικρό πεζόδρομο και άλλες περπατάνε στα στενά της Πλάκας με το κοκτέιλ στο χέρι. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η φιλοσοφία σε κερδίζει αμέσως και οι μείξεις του Norman γίνονται αγαπημένες σου. Εξάλλου, όλα παρασκευάζονται με χειροποίητα σιρόπια που φτιάχνονται καθημερινά και για να προσφέρουν όλη τη δροσιά και τη φρεσκάδα τους εμφιαλώνονται τη στιγμή της παραγγελίας σε γυάλινο μπουκαλάκι, ενώ ο πάγος και η γαρνιτούρα παραδίδονται σε ξεχωριστή συσκευασία vacuum, δημιουργώντας μια προσεγμένη εκδοχή του on the go ή του delivey.

 

Τα decks του Norman φιλοξενούν κάθε τόσο διαφορετικούς DJs και τα vibes εναλλάσσονται για να μη βαριέσαι ποτέ. Μη χάσεις τα afro block parties που διοργανώνονται σε συνεργασία με την κοινότητα The Afroblock Athens.

 

Norman
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Νορμάνου 6, Μοναστηράκι, 210 3316943

Facebook: Norman.Athens

Instagram: norman.athens

Οδηγός Γεύσης