Το νέο roof garden café-bistrot της Καλλιθέας βλέπει την πόλη από ψηλά

Ανεβαίνοντας στον 8ο όροφο των Hondos Center της περιοχής θα βρείτε ένα café-bistrot στο πρότυπο των ευρωπαϊκών, που προσφέρει απέραντη θέα αλλά και κουκλίστικα γλυκά, λαχταριστό brunch και νόστιμα πιάτα για μια απολαυστική στάση κάθε στιγμή της ημέρας.

ADVERTORIAL

 

Η Καλλιθέα είναι «το σπίτι μου», εκεί που μεγάλωσα, εκεί που στην εφηβεία περιμέναμε με τις φίλες μου να έρθει το Σαββατοκύριακο για να κάνουμε τις πρώτες μας βόλτες, το πρωί στα μαγαζιά κατά μήκος της Θησέως και τα γύρω στενάκια, το βραδάκι για καφέ στην Πλατεία Κύπρου.

 

Σε κάθε πρωινή σαββατιάτικη βόλτα μας, κάναμε πάντα την αγαπημένη μας στάση: μπαίναμε δηλαδή στα Hondos Center και εξερευνούσαμε εξονυχιστικά σχεδόν κάθε όροφό τους. Ξεκινούσαμε από τα καλλυντικά και ανεβαίναμε για να δούμε και να αγοράσουμε αξεσουάρ, ρούχα και ό,τι άλλο μας τραβούσε το ενδιαφέρον και «χωρούσε» στο χαρτζιλίκι μας.

 

Η επίσκεψη αυτή έκλεινε πάντα στον 7ο όροφο του πολυκαταστήματος, στο café δηλαδή των Hondos Center όπου καθόμασταν και συζητούσαμε ατελείωτα ό,τι απασχολούσε το εφηβικό μυαλό μας, όσο ψαχουλεύαμε τις σακούλες με τα νέα αποκτήματα από τις αγορές μας.

 

Έκτοτε τα χρόνια πέρασαν, η κάθε μία έκανε νέες παρέες, μετακομίσαμε, αλλάξαμε, αλλά κάποια πράγματα έμειναν ίδια: ανά διαστήματα δίνουμε και πάλι ραντεβού στα Hondos Center για να επαναλάβουμε ευλαβικά την τελετουργία που μας θυμίζει όσα μας ενώνουν.

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
To Delicate Café & More βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες στον 8ο όροφο των Hondos Center Καλλιθέας. φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Εδώ και κάποιον καιρό, βέβαια, έχουμε μία ακόμα επιλογή για να κλείνουμε αυτή μας την επίσκεψη: το Delicate Café & More, το νέο roof garden café-bistrot στον 8ο όροφο των Hondos Center Καλλιθέας, μια ντελικάτη πρόταση που κοιτάει την πόλη από ψηλά και μπορεί κανείς να απολαύσει καφέ, brunch, μεσημεριανό, delicacies αλλά και cocktails.

 

Ανεβαίνοντας, λοιπόν, στην ταράτσα του πολυκαταστήματος, το Delicate Café & More θα σας καλωσορίσει σε σομόν και πράσινες-μέντα αποχρώσεις. Πέτρινοι σε παλ απόχρωση τοίχοι, μαρμάρινα τραπεζάκια με βελουτέ καρέκλες-πολυθρόνες, ένα συντριβάνι στη μέση του καφέ με λουλούδια αλλά και μεγάλα πέτρινα φτερά αγγέλου ακριβώς δίπλα του, για να βγάζετε «ινσταγκραμικές» φωτογραφίες σαν άλλοι άγγελοι, όλα δίνουν στον χώρο έναν χαρακτήρα κλασικού ευρωπαϊκού bistrot, σαν αυτά που συναντάμε εντός και εκτός μεγάλων πολυκαταστημάτων του εξωτερικού.

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
Ένα roof top «pretty In pink»... φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
...με θέα 360 μοιρών. φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Όπου κι αν γυρίσετε το βλέμμα σας μέσα από τη γυάλινη τζαμαρία μπορείτε να δείτε την πόλη «στο πιάτο», μιας και το roof garden café-bistrot προσφέρει θέα 360 μοιρών. Από τη μία ο λόφος της Ακρόπολης και από την άλλη η θάλασσα συνθέτουν μια μοναδική θέα στο αστικό σκηνικό της πόλης της Αθήνας. Όλα αυτά, μαζί με ανοιγόμενη οροφή για να μπορείτε να βλέπετε και τον ουρανό όταν ο καιρός το επιτρέπει. 

 

H μουσική είναι επίσης σημαντικό μέρος της αισθητικής του Delicate Café & More, μιας και πάντα από τα ηχεία του παίζουν up to date μουσικές επιλογές, ταιριαστές με την εκάστοτε ώρα της ημέρας.

 

Το νέο roof garden café-restaurant της Καλλιθέας βλέπει την πόλη από ψηλά

 

Από το πρωί μέχρι το βράδυ, πριν ή μετά τα ψώνια σας, το Delicate Café & More έχει κάτι για εσάς. Αποτελεί ένα μέρος για να ξεκινήσετε όμορφα τη μέρα σας, να οργανώσετε ένα επαγγελματικό ραντεβού, όπως επίσης και να καλέσετε τους φίλους ή συνεργάτες σας για brunch για να απολαύσουν τη θέα και το φαγητό, τον καφέ, το ποτό που δεν θα τους απογοητεύσουν. 

 

Μπορείτε, για αρχή, να απολαύσετε τον καφέ σας με ένα μήνυμα ή σχέδιο της επιλογή σας, μιας και υπάρχει η δυνατότητα της εκτύπωσης πάνω στο αφρόγαλα. Αν πάλι θέλετε κάτι να σας τονώσει, οι φρέσκοι χυμοί και τα smoothies που στύβονται μπροστά σας εκείνη τη στιγμή είναι ό,τι χρειάζεστε.

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
Μπορείτε να τυπώσετε το μήνυμα που θέλετε στον καφέ σας... φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
...να δροσιστείτε με τονωτικά smoothies... φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
...να φάτε χορταστικό brunch... φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Για τους λάτρεις του brunch, τα γενναία Croque Madame, τα αυγά Benedict ή τα pancakes, αποτελούν κάποιες μόνο από τις νοστιμιές που βγαίνουν από την κουζίνα του Delicate και υπόσχονται να σας χορτάσουν υπέρ το δέον.

 

Αν, δε, αγαπάτε τα γλυκά, βρήκατε τον μικρό σας παράδεισο. Όσα βρίσκονται στη βιτρίνα χορταίνουν τόσο το μάτι όσο και το στομάχι με παραμυθένια όψη και γεύση: από τη λαχταριστή τάρτα φρούτων με γέμιση ελβετικής σοκολάτας, μέχρι το αέρινο προφιτερόλ λευκής σοκολάτας αλλά και φαντεζί τούρτες-υπερπαραγωγή, οι γλυκατζήδες δε θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε μαζί με τον καφέ σας.

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
...να απολαύσετε λαχταριστά γλυκά... φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
...παραμυθένιες τούρτες... φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το νέο roof garden της Καλλιθέας είναι «pretty in pink»
...αλλά και ποιοτικά πιάτα. φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Και το μεσημεριανό, βέβαια, αποτελεί σοβαρή υπόθεση στο roof garden café-bistrot των Hondos Center. Τους πιο μερακλήδες περιμένουν ζουμερά burgers, όσοι αγαπούν τις εκλεπτυσμένες γεύσεις μπορούν να απολαύσουν τον σολωμό σοτέ με καπονάτα λαχανικών, σπανάκι και αρωματικό λαδολέμονο, ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για τους vegans, με την κουζίνα του Delicate να προσθέτει συνεχώς νέα πιάτα στον κατάλογο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας είτε με ένα ποτήρι κρασί είτε με κάποιο δροσερό κοκτέιλ.

 

Όπως καταλαβαίνετε, βρήκαμε έναν ακόμα λόγο ώστε να δίνουμε ραντεβού με τις παιδικές μου φίλες στον 8ο όροφο των Hondos Center Καλλιθέας κι αυτός είναι γραμμένος πίσω από τη λουλουδάτη κούνια στην είσοδο του roof garden café-bistrot: «Cause I know that it’s delicate».

 

Delicate Café & More
Στον 8ο όροφο – Garden Roof top του Hondos Center Καλλιθέας (Ελ. Βενιζέλου 108-110)- Τ: 210 95 46 600
Ανοιχτά καθημερινά 9:30πμ – 9:00μμ και Σάββατο 9:30πμ – 8:00μμ
Ξεφυλλίστε το μενού και οργανώστε την επίσκεψή σας για ένα όμορφο brunch, coffee break ή ένα after office Aperitivo με την παρέα σας στην ιστοσελίδα: 
delicate.gr
Ακολουθήστε το Delicate Café & More στα social media: @delicategr

Οδηγός Γεύσης