Αν το σκεφτείς, η dolce vita κρύβεται σε καθημερινές στιγμές που σου προσφέρουν πραγματική απόλαυση, αρκεί να μπορείς να τις ανακαλύψεις δίπλα σου. Στο Napolitivo θα βιώσεις μια αυθεντική γευστική εμπειρία που, όπως προδίδει και το όνομά του, έρχεται από τη Νάπολη και εξυμνεί τη συνήθεια του aperitivo. 

 

Από το πρωί ο αρωματικός espresso γίνεται μια καλή αφορμή για να κατευθυνθείς στη μαρίνα Φλοίσβου και να συνοδεύσεις τον καφέ σου με ιταλικό brunch. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα Uova al Forno, την ιταλική εκδοχή των scrambled eggs με αυγά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο και συνοδεύονται με σάλτσα ναπολιτάνα ή τα αφράτα pancakes con cioccolato. 

 

 

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του all-day pizza bar, η έμπνευση από τη γαστρονομία του ιταλικού Νότου και οι ποιοτικές πρώτες ύλες συνθέτουν πληθωρικές pasta, λαχταριστές πίτσες και δροσερές σαλάτες, όπως η παραδοσιακή Panzanella και η πολύπλευρη Napoli. Το πλούσιο μενού διαθέτει προτάσεις για κάθε γευστική προτίμηση, αλλά σίγουρα πρέπει να συμπεριλάβεις στις επιλογές σου την παραδοσιακή Margherita και τις πιο «ψαγμένες», Tartufata με μαύρη τρούφα, Zucca e Pancetta με κολοκύθα και Pistacchio e Mortadella με ιταλική μορταδέλα και φυστίκι Αιγίνης.

 

Στο πιστοποιημένο από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) Napolitivo, το ζυμάρι παρασκευάζεται καθημερινά και ωριμάζει 12-14 ώρες πριν ψηθεί στον μοναδικό ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο. Οι pizzaiolos εκπαιδεύτηκαν στη Νάπολη από καταξιωμένους maestros και μεταφέρουν στην κουζίνα του Napolitivo όλα τα μυστικά και, φυσικά, το πάθος τους για τέλεια πίτσα με ένα ελαφρύ ζυμάρι που σε κάνει να το γεύεσαι με όλες σου τις αισθήσεις!

 

Napolitivo

 

Ιδανική επιλογή για lunch break ή βραδινή βόλτα, οι γεύσεις συνοδεύονται από μια ενημερωμένη λίστα κρασιών, και φυσικά από κλασικές προτάσεις ιταλικών aperitivo cocktails, όπως το απαλό Hugo Spritz, το δροσερό Primo Carnera και το αγαπημένο Aperol Spritz, που σε μεταφέρουν στην καθημερινότητα της νότιας Ιταλίας. Δεν γίνεται να παραλείψεις τα εξαιρετικά γλυκά που ολοκληρώνουν την απόλαυση στο Napolitivo. Το αυθεντικό gelato ή η μοναδική tiramisù γίνονται ιδανικό φινάλε σε μια εμπειρία που σε ταξιδεύει στα στενά της Νάπολης, ενώ η οικεία ατμόσφαιρα σε χαλαρώνει, όπως ακριβώς απαιτεί η γνήσια φιλοξενία σε ένα ιταλικό στέκι. 

 

 

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 210 9840112, Facebook: Napolitivo, Instagram: napolitivo

Οδηγός Γεύσης