Στα νότια προάστια της Αθήνας κάνει στάση ο Νότος της Ιταλίας. Το Napolitivo εκφράζει με το όνομά του μια αγαπημένη συνήθεια των Ιταλών, το aperitivo, και μια λατρεμένη επιλογή όλων των καλοφαγάδων, τη ναπολιτάνικη πίτσα. 

 

Μιλάμε για αυθεντική Pizza Napoletana που ψήνεται σε ξυλόφουρνο κατασκευασμένο με τούβλο από τον Βεζούβιο. Μάλιστα, το εστιατόριο έχει πιστοποιηθεί από το Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN). Η εξειδίκευση, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Οι pizzaiolos του Napolitivo εκπαιδεύτηκαν στη Νάπολη από καταξιωμένους maestros που τους μετέδωσαν τόσο τα μυστικά όσο και το πάθος τους για την τέλεια πίτσα που πραγματικά ξυπνάει τις αισθήσεις. Η ελαφριά της ζύμη είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει, καθώς ωριμάζει 12 με 24 ώρες πριν ψηθεί στους 480°C.

 

 

Αυτή η ιεροτελεστία καταλήγει σε μια ποικιλία γευστικών προτάσεων, όπως οι αγαπημένες Margherita και Prosciutto e Funghi με φρέσκια μοτσαρέλα και μανιτάρια, η πικάντικη Diavola με το ιταλικό αλειφόμενο λουκάνικο nduja και η Pistacchio e Mortadella με κρέμα pesto φιστικιού, τριμμένο φιστίκι και μορταδέλα για τους πιο ψαγμένους. 

 

Στο μενού του Napolitivo θα βρεις και φανταστική pasta που μυρίζει Ιταλία. Must try τα Linguine Bolognese με μοσχαρίσιο κιμά με καρότι και σέλερι, κρέμα παρμεζάνας και θυμάρι για έξτρα αρωματικό αποτέλεσμα και σίγουρα τα Linguine con Gamberetti με γαρίδες, λαχανικά και άρωμα φρέσκου βασιλικού! Στις σπεσιαλιτέ του Napolitivo και οι πέννες Pollo e Funghi, με τον αγαπημένο συνδυασμό κοτόπουλου με μανιτάρια πλευρώτους να απογειώνεται με λάδι τρούφας, λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος.

 

Τα αρωματικά aperitivo συμπληρώνουν τη γευστική εμπειρία. Εκτός από το κλασικό Aperol Spritz, θα ενθουσιαστείς με το Campari Spritz, ένα εξαιρετικό twist με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών. Για κάτι ακόμα πιο δροσιστικό δοκίμασε το Garibaldi με χυμό πορτοκάλι και σαγκουίνι ή το Hugo Spritz με δυόσμο και elderflower liquer.

 

Napolitivo: Γεύσεις και άρωμα Νάπολης στη Μαρίνα Φλοίσβου

 

Αποτελώντας προορισμό από το πρωί για αρωματικό εσπρέσο, το spot με το νοτιοϊταλιάνικο χρώμα έχει να σου προτείνει ένα καταπληκτικό brunch αλά ιταλικά. Στις λαχταριστές επιλογές περιλαμβάνονται τα Uova al Forno, ιταλική εκδοχή των scrambled eggs με salsiccia, που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana, αλλά και τα αφράτα Pancakes Tiramisù που δεν θα βρεις αλλού!

 

Αν, λοιπόν, θέλεις να ζήσεις μια αυθεντική εμπειρία dolce vita, αρκεί να φτάσεις μέχρι τη Μαρίνα Φλοίσβου για να απολαύσεις αγαπημένες ναπολιτάνικες γεύσεις με θέα τη θάλασσα και αληθινό άρωμα Ιταλίας.

 

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 210 9840112, Facebook: Napolitivo, Instagram: @napolitivo

Οδηγός Γεύσης