Πώς γίνεται να λιγουρεύεσαι ένα γλυκό, χωρίς να το βλέπεις ζωντανά μπροστά σου; Αν το συζητούσαμε αυτό πριν από λίγο καιρό, θα σου έλεγα ότι δεν γίνεται. Αλλά μετά ήρθε η Μadame Fraise και άλλαξε τα δεδομένα, δημιουργώντας μια νέα αντίληψη σχετικά με την εμπειρία της απόλαυσης.

 

Το ghost ζαχαροπλαστείο που κατέκτησε την Αθήνα, και μάλιστα χωρίς φυσική βιτρίνα, έφερε μια νέα φιλοσοφία τόσο στη γεύση των γλυκών όσο και στην αισθητική που τα συνοδεύει. Οι δημιουργίες των Γιάννη Κίκιρα και Ευγένιου Βαρδακαστάνη είναι μικρά αριστουργήματα που σε κερδίζουν πρώτα με το styling και αμέσως μετά με τη γεύση τους και βασίζονται φυσικά σε premium πρώτες ύλες. Οι συνταγές της γαλλικής ζαχαροπλαστικής –και όχι μόνο– πειράζονται με ένα ελαφρύ twist, τόσο όσο να κάνει τη λεπτή διαφορά στη γεύση σου.

 

Madame Fraise: Έκανε τα γλυκά μέρος του lifestyle μας

 

Η λίστα περιλαμβάνει διαφορετικές κατηγορίες που καλύπτουν κάθε γλυκιά επιθυμία αλλά και περίσταση. Στα celebration desserts θα βρεις την περίφημη Paris Brest, την Carribean Pavlova, το Rose Cheesecake –ίσως το πιο χαρακτηριστικό γλυκό της Madame Fraise–, το Millefeuille και την Tarte Vibrato. Οι ίδιες δημιουργίες προσφέρονται σε ατομικό μέγεθος, αλλά με την ίδια υψηλή αισθητική και γεύση, σε selections των 4 γλυκών, όπου θα βρεις επίσης τιραμισού, τάρτα λεμόνι, τάρτα φράουλα και προφιτερόλ. Τα xl cookies, που μπορούν να τα μοιραστούν από δύο έως τέσσερα άτομα, ανήκουν στην κατηγορία των πρωινών ή coffee desserts και φυσικά ακολουθούν οι παγωμένες προτάσεις με εκλεκτές συνταγές μους και παρφέ. Κι έπειτα είναι εκείνο το πανετόνε που παρουσίασε η Madame Fraise, αποσυνδέοντας το αγαπημένο ιταλικό γλυκό από τα Χριστούγεννα και κάνοντας όλη την Αθήνα να αναζητά την προζυμένια γεύση του όλο τον χρόνο. 

 

Madame Fraise: Έκανε τα γλυκά μέρος του lifestyle μας

 

Όλα αυτά μπορείς να τα παραγγείλεις επιτόπου –αξίζει να δεις πώς ολοκληρώνεται μια Paris Best μπροστά σου– ή έρχονται στον χώρο σου για να σου χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία unboxing που ταιριάζει με όλο το branding. Ο τρίτος της παρέας, ο Γιάννης Γερόπουλος, βρίσκεται πίσω από το user experience που προσφέρει το Madame Fraise και έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση όλων μας με την έννοια του ζαχαροπλαστείου. 

 

Γιατί η Madame Fraise είναι πάνω απ’ όλα μία έννοια. Μια έννοια γεμάτη νοσταλγία για εκείνη την εποχή, όταν όλα ήταν πιο προσεγμένα και η αγάπη για το ωραίο κοινή συνθήκη κάθε μέρας αλλά και της απόλαυσης. 

 

Σύντομα, όλα όσα προσφέρει αυτό το noble pastry shop θα μπορείς να τα βρεις και στο δικό του, online store.

 

Madame Fraise: Έκανε τα γλυκά μέρος του lifestyle μας

 

Υμηττού 225, Παγκράτι, 211 4186086, Facebook: Madame Fraise Athens Instagram: madamefraise_

Οδηγός Γεύσης